04 Юли 2020събота06:29 ч.

Шопски празник в град Елин Пелин

/ брой: 134

автор:Дума

visibility 143

"Що е европейско - оно е от шопско" - това е девизът на шопския празник в община Елин Пелин. Той започна на "Свети Дух", в понеделник, със селищен празник в местността Църквето с участието на оркестър "Средец" и ще продължи до 19 юни (неделя). Вторникът бе посветен на спорта - организирани бяха различни турнири и състезания. А срядата е отредена на изкуството и литературата. Вечерта в библиотеката от 18 ч. ще гостуват акад. Антон Дончев, акад. Георги Марков, проф. Венцеслав Кисьов и д-р Иван Гранитски, ще бъдат представени най-новите им книги.  Елинпелинци смятат тази среща за един от гвоздеите на програмата и очакват много от общуването си с известните дейци на литературата и науката. Ще бъде открита и изложба на местни художници.
В програмата на празника в следващите дни са включени спектакълът на театър "Искри и Сезони" "Втори меден месец" от Мортимър и Кук с участието на актьорите Антон Радичев, Искра Радева, Елена Кънева, Стефан Стефанов и др., концерти на Валя Балканска, Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл, Етрополския духов оркестър, "Шик и Трик", Румънеца и Енчев, Шопски и Правешки ансамбъл, Мирослав Илич и др. Активно участват в проявите и местните самодейни състави, които са подготвили концерт "Това сме ние, шопето". Ще има и детско шоу "Цветята на Елин Пелин", също и изложба на домашни любимци. В събота в храм "Св. Николай Чудотворец" ще бъдат посрещнати древнославянски светини и ще се състои литийно шествие.
 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 477

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 474

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1071

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ