01 Март 2021понеделник19:19 ч.

ново:

Честита Баба Марта! Честита Баба Марта!

Шефовете в енергетиката не се отказват от постовете

До 1 март кандидатите трябва да представят концепции за развитието на компаниите в сектора

/ брой: 38

автор:Дума

visibility 487

Повечето от действащите шефове в държавната енергетика искат да получат нов мандат в управата на ключовите дружества в сектора, става ясно от съобщение за хода на конкурсната процедура за висшите постове, публикувано на сайта на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Самият БЕХ, който е шапка на дружествата, също обяви конкурс за борда на директорите си. В надпреварата участват седем кандидати.

Освен вече известните Валентин Николов, който напусна парламента и позицията си на шеф на енергийната комисия и се очаква, че ще оглави холдинга, и Любомира Ганчева от АБВ, в надпреварата влизат още три познати в енергетиката лица и двама неизвестни на широката публика. Пряка конкуренция на Валентин Николов ще бъде Иван Андреев, който беше начело на ядрената централа от юли 2016 г. до ноември 2018 г.Сред останалите кандидати за борда са Стелиан Коев, който в момента е финансов директор на "Мини Марица Изток", и бившият член на Комисията за енергийно и водно регулиране Димчо Маргитов. Двамата неизвестни на широката публика кандидати за шефове в БЕХ са Александър Иванов Александров и Иван Костадинов Чонков.

От съобщението става ясно, че поста си като изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" иска да запази Наско Михов. В списъка на допуснатите кандидати за съвета на директорите на атомната електроцентрала са Данаил Парталозов, Владимир Уручев и Александър Николов. Сегашните шефове на "Булгаргаз" Николай Павлов и Илиян Дуков са сред тримата допуснати в следващата фаза на конкурса за членове на съвета на директорите. Третата кандидатура е на Николай Дончев. Единственият недопуснат кандидат е бившият шеф на БЕХ Петьо Иванов, който бе уличен в конфликт на интереси от антикорупционната комисия. В "Булгартрансгаз" обявеният конкурс е за надзорния съвет, където допуснатите кандидати са Снежана Йовкова-Маркова, Николай Стефанов и Стефан Илиев.

За надзора на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) е отхвърлен досегашният му член Петър Петров, но е допуснат другият действащ представител на държавата Пламен Радонов. Надпреварата продължават още Евден Николов, Иван Йотов, Лъчезар Димитров и Георги Наков. Последният обаче е допуснат да продължи надпреварата за съвета на директорите на НЕК. Другите трима допуснати кандидати са сегашните шефове Момчил Ванов, Христо Георгиев и Иван Йончев. Тримата действащи шефове на "Мини Марица Изток" също продължават напред в конкурса. Това са Николай Диков, Андон Андонов и Георги Коев. Допуснати са и Петър Петров и Стойко Башалов. Изпълнителният директор на ТЕЦ "Марица Изток 2" също се е кандидатирал в конкурса за представители на държавата в съвета на директорите на дружеството. До 1 март кандидатите за енергийни шефове трябва да представят концепции за развитието на компаниите в сектора.

Тегленето на пари от банкомат поскъпна

автор:Дума

visibility 1002

/ брой: 41

Нови стикери за електроуредите от днес

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 41

Очакват поскъпване на стоки и услуги

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 41

Туроператори на протест, провозвачи плашат с блокада

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 41

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ