20 Ноември 2025четвъртък01:39 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ за 2026 година. Можете да се абонирате в: „Български пощи“ АД до 15 декември 2025 г., „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2025 г., в редакцията на вестника до 20 декември 2025 г. Каталожен номер 6. Цени: 12 месеца - 149 € / 291,42 лв., 6 месеца - 75 € / 146,69 лв., 3 месеца - 40 € / 78,23 лв., 1 месец - 14 € / 27,38 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ за 2026 година. Можете да се абонирате в: „Български пощи“ АД до 15 декември 2025 г., „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2025 г., в редакцията на вестника до 20 декември 2025 г. Каталожен номер 6. Цени: 12 месеца - 149 € / 291,42 лв., 6 месеца - 75 € / 146,69 лв., 3 месеца - 40 € / 78,23 лв., 1 месец - 14 € / 27,38 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Шеф Севда Димитрова кани на солена кулинарна демонстрация в Бургас

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 1368

Кулинарна демонстрация на тема "Солта, без която не можем..." ще направи победителката от втория сезон на MasterChef - шеф Севда Димитрова. Пред посетителите на Street Food & Music Festival 2020 - Бургас, тя ще покаже как се приготвят гурме рецепти с натуралния продукт от Атанасовско езеро - "Цвете на солта".

Животът в чужбина, пътуването в различни страни, срещите с разнообразни култури и хора запалват у Севда искрата да експериментира в кухнята. "Кулинарията е необятна територия. Уча всеки ден и оставям въображението и сърцето да ме водят!", споделя шеф Димитрова. И добавя: "Преоткрих кулинарията по нов начин, с много по-голяма сила. Осъзнавам, че съм голяма късметлийка да работя това, което обичам. Имам щастието да работя в собствен ресторант, да експериментирам и приготвям храна така, както на мен ми харесва, без това да ми бъде налагано от някой друг."

В кулинарната демонстрация шеф Севда Димитрова ще представи брауни със солен карамел; филе от фагри, картофена еспума с ванилия, глазирани зеленчуци, морска пяна; бърза туршия от червен лук; туршия от тиквички и краставици, както и сьомга гравлакс. 

Заповядайте на Морската гара днес, 6 август, от 17.45 ч., за да станете част от солената магия в изисканата кулинария, приканват организаторите.

www.lagoon.biodiversity.bg

Зимната ваканция у нас поскъпва с до 10 на сто

автор:Дума

visibility 2849

/ брой: 217

Пускат единен електронен билет в транспорта

автор:Дума

visibility 1881

/ брой: 217

Държавата печели от енергетика и военна промишленост

автор:Дума

visibility 2363

/ брой: 217

Взехме нов заем за 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 2315

/ брой: 217

СС на ООН прие резолюция за Газа

автор:Дума

visibility 2363

/ брой: 217

Проверки за глоби в Босна и Херцеговина

автор:Дума

visibility 2077

/ брой: 217

Мадуро е готов да се срещне с Тръмп

автор:Дума

visibility 2634

/ брой: 217

Армейски колапс грози Украйна

автор:Дума

visibility 2249

/ брой: 217

Сезон на добавките

автор:Аида Ованес

visibility 2557

/ брой: 217

Бойкот на заведенията

автор:Иван Бакалов

visibility 2405

/ брой: 217

Викане срещу празна обществена сграда

visibility 2132

/ брой: 217

Имаш ли спестени пари да ми услужиш?

автор:Аида Ованес

visibility 2354

/ брой: 217

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ