23 Септември 2021четвъртък12:13 ч.

СДС - Сега Да се Снишим

/ брой: 153

автор:Александър Симов

visibility 1523

За един страничен политически наблюдател върху екзотиките на българския обществен пейзаж СДС може да се окаже почти невидима партия. След изборите тази формация притихна някъде из парламентарните сенки и гласът й се чува само от време на време - кресливо да обяви подкрепа за Бойко Борисов и да допълни, че ГЕРБ са супер. Да, сините се опитаха няколко пъти да имитират различия, да показват мускули, да правят ритуали по възкресяването на синята мечта, но кой ли може да блесне с оригиналност пред величавия лик на Бойко Борисов.
Може би това е причината за странния пирует на СДС вчера. Сините обявиха, че ще гласуват против актуализацията на бюджета, въпреки че на първо четене подкрепиха макрорамката. С извинение за сравнението, но това е все едно да се ожениш за една жена, а после да твърдиш, че няма да спиш с нея. Това викторианско самоотрицание обаче вече идва нанагорно. От първия ден след изборите СДС драпаше да бъде част от управлението. Мартин Димитров настояваше идеите им да бъдат реализирани. СДС подкрепи ГЕРБ във всяко безумие, което сториха управляващите. А сега изведнъж - рязка спирачка. И опит да бъдат опозиция. Ама тези вече не минават.
Навремето именно от ДУМА тръгна станалият култов лаф, че СДС означава Стани Да Седна. Сега е време да преведем отново името на партията - Сега Да се Снишим. Сините правят отчаян опит да се снишат и току-виж след това се събудили опозиция. И екзотиката ще бъде пълна.

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 354

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ