02 Юни 2024неделя04:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Създадоха формула за най-перфектното хапване на сладолед

/ брой: 98

автор:Дума

visibility 851

Формула за най-перфектното хапване на сладолед, за да му се насладим напълно, бе създадена от британски учени, съобщи "Мирър". Тъй като писменото й изражение - (i@-14оC + 1//2S + UDS + 12s) x 2 = MF* - не е много ясно за лаиците, д-р Сара Кемп обясни всичко в няколко прости стъпки.

Първо, след изваждане от фризера сладоледът трябва да се остави 15 минути, за да се размекне. Така той достига оптималната температура от минус 14 градуса. След това се гребва малко количество - около половин чаена лъжичка. Поставя се така в устата, че да попадне първо върху езика, а там са вкусовите луковици. Това се постига, като лъжичката се обърне. След това сладоледът се придвижва из устата така, че да се усети колко е студен и да се оцени кремообразната му консистенция. Вдишване през устата на този етап разпръсква усещанията до всички рецептори.

Сладоледът трябва да остане в устата цели 12 секунди, за да се оцени максимално вкусът му. Този процес трябва да се повтаря с всяка хапка, за да се изгради пълен вкусов профил на лакомството и усещанията от хапването му.

Личните карти поскъпват почти двойно

автор:Дума

visibility 784

/ брой: 101

Въвеждат таван на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 781

/ брой: 101

Газът от Азербайджан ще покрие 81% от вноса през юни

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 101

Животновъди блокират Подбалканския път

автор:Дума

visibility 668

/ брой: 101

Сигнално действие в ядрената сфера

автор:Дума

visibility 818

/ брой: 101

Българи в затвора за измама на Острова

автор:Дума

visibility 771

/ брой: 101

Фетхуллах Гюлен бил отвлечен в САЩ

автор:Дума

visibility 975

/ брой: 101

По-високи мита за зърното от Русия и Беларус

автор:Дума

visibility 742

/ брой: 101

Здравето като бизнес

автор:Таня Глухчева

visibility 769

/ брой: 101

Идеология в технологията

visibility 791

/ брой: 101

Най-важно е да не губиш връзката с хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 770

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ