28 Ноември 2020събота19:35 ч.

Съветът по земеделие към БСП: Нужни са спешни мерки за възстановяване на българската гора

автор:Дума

visibility 92

 „В бюджета за 2021г.,  предложен от управляващите в сектор Земеделие не се наблюдава положителна промяна, особено в сегашната кризисна обстановка“. Мнението е Свилен Атанасов, председател на Съвета по земеделие, храни и гори към Националния съвет на БСП.

И този Съвет започна своето функциониране, а на първото му заседание бе направена констатацията, че за поредна година при управлението на Борисов отделените средства за помощи в земеделието са недостатъчни и не могат да обхванат всички засегнати.

Съветът по земеделие, храни и гори към Националния съвет на БСП е един от 17-те, новосформирани съвети по инициатива на лидера на БСП Корнелия Нинова, които имат за цел да наблюдават и анализират работата на министерствата в българското правителство и да я коригират с предложения и политики в полза на хората. 

Членовете на Съвета по земеделие акцентираха по време на пилотното си заседание и върху крайно недостатъчните средства, отпуснати за съхраняване и залесяване на горите. „С оглед на  безогледната сеч през 11 годишното управление на Борисов, и все по-честите горски пожари, българската гора става все по-малка. Затова е нужно възстановяването й, за което правителството бездейства”, посочи председателят.

Вучич: Завършваме „Турски поток“ до дни

автор:Дума

visibility 130

"Булгаргаз" заплаши със съд "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 227

Предлагат две схеми за помощ на бизнеса

автор:Дума

visibility 388

/ брой: 227

Налагат нови ограничения в Лос Анджелис

автор:Дума

visibility 154

Доставят ваксина на „Пфайзер“ в САЩ и Европа

автор:Дума

visibility 184

Англия планира ново затваряне за Нова година

автор:Дума

visibility 308

Защо язовирите скараха Танева и Ревизоро

автор:Дума

visibility 490

Министър Дянков № 2

автор:Велиана Христова

visibility 916

/ брой: 227

Проф. Никола Великов на 90

автор:Кирил Момчилов

visibility 465

/ брой: 227

КОВИД-коалиция срещу здравето

автор:Юри Михалков

visibility 548

/ брой: 227

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ