17 Юни 2021четвъртък20:50 ч.

Съветът по земеделие към БСП: Нужни са спешни мерки за възстановяване на българската гора

автор:Дума

visibility 212

 „В бюджета за 2021г.,  предложен от управляващите в сектор Земеделие не се наблюдава положителна промяна, особено в сегашната кризисна обстановка“. Мнението е Свилен Атанасов, председател на Съвета по земеделие, храни и гори към Националния съвет на БСП.

И този Съвет започна своето функциониране, а на първото му заседание бе направена констатацията, че за поредна година при управлението на Борисов отделените средства за помощи в земеделието са недостатъчни и не могат да обхванат всички засегнати.

Съветът по земеделие, храни и гори към Националния съвет на БСП е един от 17-те, новосформирани съвети по инициатива на лидера на БСП Корнелия Нинова, които имат за цел да наблюдават и анализират работата на министерствата в българското правителство и да я коригират с предложения и политики в полза на хората. 

Членовете на Съвета по земеделие акцентираха по време на пилотното си заседание и върху крайно недостатъчните средства, отпуснати за съхраняване и залесяване на горите. „С оглед на  безогледната сеч през 11 годишното управление на Борисов, и все по-честите горски пожари, българската гора става все по-малка. Затова е нужно възстановяването й, за което правителството бездейства”, посочи председателят.

Концесията на летище Пловдив пак се провали

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 114

Тол системата скоро няма да се изплати

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 114

Само 1 млн. лв. от приватизация са влезли в Сребърния фонд

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 114

Путин и Байдън преговаряха в Женева

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 114

Децата подложени на по-голяма експлоатация

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 114

Защо парите секват

автор:Евгени Гаврилов

visibility 376

/ брой: 114

Откъде изпълзя чудовището на 22 юни 1941 г.

автор:Христо Георгиев

visibility 1041

/ брой: 114

Парковете на София - скандали и неуредици

автор:Деси Велева

visibility 265

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ