09 Декември 2019понеделник17:42 ч.

Самозабравяне

/ брой: 221

автор:Валентин Георгиев

visibility 520

Министър Горанов си изпусна нервите. От пиедестала на самозабравил се властник си позволи нещо недопустимо, което в нормалните цивилизовани държави би предизвикало най-малкото огромен скандал, а дори и оставка. "Нула, нула лева субсидии за БСП и тогава ще ТЕ питам къде ще си намериш работа!" Безпардонната реплика, отправена към колегата от БСТВ Нора Стоичкова, е пряка заплаха не само към репортера, но и към политическата опозиция, и не бива да бъде отминавана с мълчание в една правова държава. 

Репликата бе изтървана от министъра в отговор на журналистическия въпрос от него ли идва идиотската идея първият ден от болничните да не се заплаща. Първоначалният му опит да отклони темата към пенсиите не успя, тъй като Стоичкова "си позволи" да уточни, че разговорът е за болничните, а не за пенсиите. Тогава Горанов, видимо избеснял, надменно изстреля: "Говорим за каквото преценим..., че искаме да говорим, а не каквото вие кажете!" Такова поведение е повече от арогантно, особено на фона на постоянните упреци към властта, че упражнява контрол над свободата на словото. И когато получи заслужения отговор: "Не, ние ви задаваме въпроси, а вие отказвате да ни отговорите", нервите му не издържаха. 

Позорно, но показателно е обаче, че тази недопустима ситуация не беше отразена от нито една голяма медия. Независимо че отвсякъде Горанов бе атакуван с един и същи въпрос - какъв е смисълът от спестяването на "болничния" ден и най-вече колко пари ще се спестят на работодателите. 

Горанов би трябвало да е наясно, че не е богоизбран, а напротив. Всички ние му плащаме заплатата плюс всякакви бонуси и е длъжен да носи отговорност пред обществото, на чиито интереси проводник са именно медиите с техните въпроси. Трябва ли обаче да се учудваме чак толкова на непристойното му поведение? Защото то не е никак странно на фона на отношението на неговия пряк началник Бойко Борисов към журналистите. Затова и такива като него се чувстват недосегаеми, след като само и единствено Царят Слънце решава кой да остане и кой да бъде махнат от даден пост.

Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата

автор:Дума

visibility 22

Източиха 35 литра гориво от влакови цистерни в Белозем

автор:Дума

visibility 62

Изпратихме Кралицата на комедията

автор:Дума

visibility 82

Четвърти сме в Европа по разходи за храна

автор:Дума

visibility 50

Цените на храните рязко тръгнаха нагоре

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 236

По-високи такси за обслужване на гише

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 236

Данъчните си търсят 15 млн. лв. от заведения в София

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 236

68% от французите са против пенсионната реформа на Макрон

автор:Дума

visibility 1

600 км задръствания заради стачката във Франция

автор:Дума

visibility 48

Нобелови лауреати с общ призив за климата

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 236

Атина и Анкара се скараха за газа

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 236

Чудото Стоянка Мутафова

автор:Надежда Ушева

visibility 237

/ брой: 236

СДС се хвали с разрухата

автор:Юри Михалков

visibility 366

/ брой: 236

Датата

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ