07 Април 2020вторник01:26 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Самозабравяне

/ брой: 221

автор:Валентин Георгиев

visibility 843

Министър Горанов си изпусна нервите. От пиедестала на самозабравил се властник си позволи нещо недопустимо, което в нормалните цивилизовани държави би предизвикало най-малкото огромен скандал, а дори и оставка. "Нула, нула лева субсидии за БСП и тогава ще ТЕ питам къде ще си намериш работа!" Безпардонната реплика, отправена към колегата от БСТВ Нора Стоичкова, е пряка заплаха не само към репортера, но и към политическата опозиция, и не бива да бъде отминавана с мълчание в една правова държава. 

Репликата бе изтървана от министъра в отговор на журналистическия въпрос от него ли идва идиотската идея първият ден от болничните да не се заплаща. Първоначалният му опит да отклони темата към пенсиите не успя, тъй като Стоичкова "си позволи" да уточни, че разговорът е за болничните, а не за пенсиите. Тогава Горанов, видимо избеснял, надменно изстреля: "Говорим за каквото преценим..., че искаме да говорим, а не каквото вие кажете!" Такова поведение е повече от арогантно, особено на фона на постоянните упреци към властта, че упражнява контрол над свободата на словото. И когато получи заслужения отговор: "Не, ние ви задаваме въпроси, а вие отказвате да ни отговорите", нервите му не издържаха. 

Позорно, но показателно е обаче, че тази недопустима ситуация не беше отразена от нито една голяма медия. Независимо че отвсякъде Горанов бе атакуван с един и същи въпрос - какъв е смисълът от спестяването на "болничния" ден и най-вече колко пари ще се спестят на работодателите. 

Горанов би трябвало да е наясно, че не е богоизбран, а напротив. Всички ние му плащаме заплатата плюс всякакви бонуси и е длъжен да носи отговорност пред обществото, на чиито интереси проводник са именно медиите с техните въпроси. Трябва ли обаче да се учудваме чак толкова на непристойното му поведение? Защото то не е никак странно на фона на отношението на неговия пряк началник Бойко Борисов към журналистите. Затова и такива като него се чувстват недосегаеми, след като само и единствено Царят Слънце решава кой да остане и кой да бъде махнат от даден пост.

Депутатите актуализираха бюджета

автор:Дума

visibility 1

Доверието в промишлеността се срина през март

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 66

ЕК: България не трябва да спира сезонните работници

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 66

Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

автор:Дума

visibility 172

833 починали от коронавирус във Франция за денонощие

автор:Дума

visibility 79

Норвегия овладя коронавируса

автор:Дума

visibility 175

Спад на заразата в няколко държави

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 66

Боковирусът се развилня

автор:Велислава Дърева

visibility 230

/ брой: 66

Датата

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 66

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 1072

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ