05 Юли 2020неделя15:45 ч.

Събират жандармерията и спецотрядите в една служба

/ брой: 175

автор:Дума

visibility 329

С проектозакон за изменение и допълнение на Закона за МВР правителството реши да събере под една шапка дирекция "Жандармерия" към Главна дирекция "Национална полиция" и Специализирания отряд за борба с тероризма. Целта на новото звено "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" била да се подобри ефективността при предотвратяване на терористични действия, освобождаване на заложници, задържане на особено опасни престъпници или престъпни групи, осигуряване на зона за безопасност срещу потенциални атаки, опазване на обществения ред при провеждане на масови мероприятия, възстановяване, поддържане и опазване на обществения ред при масови безредици. 

Предвижда се Научноизследователският институт по криминалистика да бъде преобразуван в Национален институт по криминалистика. Служебните отношения на експертите, осъществяващи основните дейности в института, се уреждат по Закона за МВР, а не както е досега за част от тях - по Закона за държавния служител. Аналогична промяна в правоотношенията се предвижда и за служителите от Института по психология, които също ще изпълняват служебните си задължения при условията на първа категория на труд.

Гърция няма да приеме строгите условия на ЕС

автор:Дума

visibility 130

18 загинали при наводненията в Япония

автор:Дума

visibility 141

Избори за парламент в Хърватия

автор:Дума

visibility 120

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 658

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 782

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1364

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ