30 Октомври 2020петък04:06 ч.

С референдум ще бъде приета нова програма

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 391

БСП подготвя свой рестарт чрез нова програма на партията. Документът ще бъде написан до следващото заседание на конгреса, който вероятно ще е догодина, а след това ще бъде подложен на вътрешно-партиен референдум най-късно до края на 2022 г. Идеята за новата програма бе прокарана чрез представената от Валери Жаблянов резолюция "Към нова политическа програма "Социализъм ХХI век".

Конгресът прие резолюция срещу проявите и настъпленията на неофашизма и неонацизма в Европа. С видимо мнозинство делегатите подкрепиха и политическа декларация под мотото "Промяна за България! Сега!".

С мнозинство бяха приети и отчетите на Общопартийната контролна комисия, на Националния съвет, на парламентарната група и на делегацията на българските социалисти в ЕП.

Партийните документи, сред които основно уставът, не се познават в достатъчна степен, е показала проверката на комисията, критична бе в доклада си досегашната шефка на ОПКК Валя Богданова. За мандата си през последните 4 г. комисията е разгледала над 415 жалби, възражения, сигнали и писма. Сред тях е имало много сигнали за завишени състави на местни структури, за незаписани социалисти във връзка с отминалия пряк избор на лидер. Чрез публичните си коментари превърнахме БСП в сбор от бройки, а тя е общност от хора, които в огромната си част членуват в партията по съвест и убеждение, с надежди и очаквания, каза Богданова. Тя критикува, че БСП все още няма приет Етичен кодекс, какъвто контролната комисия е предлагала от 2009 г. насам. Видни са случаи, в които вътрешнопартийната дискусия излиза не просто извън разбиранията ни за партийна, но и извън понятията ни за човешка етика, каза Богданова.

Медиците отново с призив: Да се запазим здрави!

автор:Дума

visibility 99

Само хора на Гешев в европрокуратурата

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 207

За нов обществен договор зоват експерти

автор:Павлета Давидова

visibility 127

/ брой: 207

Съветите на левицата продължават секторните анализи

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 207

За 2 г. не е ремонтиран нито един опасен язовир

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 207

Властта няма да облекчи наредбата за касовите апарати

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 207

Изтеглят спорните промени за отрови и капани в ловния закон

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 207

Всеки десети кубик дърва бил добит престъпно

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 207

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ