05 Април 2020неделя21:06 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

С насмешка за нещата от живота

/ брой: 250

автор:Дума

visibility 1308

Най-новата премиера на Малък градски театър "Зад канала" е пиесата на Жорди Галсеран "Канкун", превод на Нева Мичева, постановка на Бина Харалампиева, сценография на Петя Стойкова, музика на Асен Аврамов. Ирини Жамбонас, Христо Мутафчиев, Искра Донова и Ивайло Христов са актьорите, които пресъздават историята за това как може да се говори за сериозните неща от живота с насмешка, как може да се погледне по комичен начин на сериозните отношения между двама души и да опиташ всички възможни алтернативни решения на една житейска ситуация. Гледайки тази пиеса, публиката влиза в тази игра и вярва в нея. 

Ирини Жамбонас и Ивайло Христов в "Канкун" от Жорди Галсеран, постановка на Бина Харалампиева

Пиесите на Галсеран забавляват, но в същото време дават усещането, че зрителят е част от нещо смислено и значимо, подчертава Бина Харалампиева. "Канкун" е писана през 2007 г., а премиерата се е състояла през октомври 2008 г. на сцената на театър "Борас" в Барселона. Само за година и половина пиесата е гледана от близо 20 милиона зрители в Европа и това не е случайно. Темата в нея е актуална и се занимава с проблема за житейските избори, които правим, и това дали после съжаляваме за тях или не. Очевидно с "Канкун" Жорди Галсеран повтаря успеха на предишната си пиеса "Шведска защита", също поставена в Малък градски театър "Зад канала", която е представяна в над 20 страни и е гледана от над два милиона зрители. В спектакъла, който е копродукция с Драматичен театър - Пловдив, се открояват сериозните актьорски постижения, динамиката и истинността на взаимоотношенията и не на последно място актуалността на проблематиката.
 

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 48

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 37

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ