08 Април 2020сряда16:01 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Карта, отличена през 2019 г.

С конкурс насърчават откривателите у нас

Националната надпревара под наслов "Истории, проекти и мечти върху карта" цели да провокира деца и възрастни

/ брой: 57

автор:Дума

visibility 240

По повод Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) в България е обявен национален конкурс под наслов "Истории, проекти и мечти върху карта". Инициативата насърчава всички малки и големи откриватели да разкажат своята история с ГИС технологии. В рамките на предизвикателството всеки от участниците ще има възможност да създаде печатна или интерактивна карта, с която да представи личен или обществен проект, специално преживяване, полезна информация, исторически или фактически данни, обществено значим проблем или призив за кауза.

Интерактивните карти съчетават една или повече уеб карти, придружени с текст, снимки и мултимедийно съдържание, които могат да направят всяка история вълнуваща по нов, интересен и увлекателен начин, използвайки универсалния визуален език на географията. 

Представените карти ще бъдат оценявани от комисия, включваща доказани специалисти в областта на географските информационни системи, ГИС приложенията, картографията и естетиката. Най-добрите творби ще бъдат изложени по време на организираните по случай Световния ГИС Ден конференция и официален коктейл, които събират над 600 представители от различни сфери. Сред наградите за победителите са: лиценз за водещия в света ГИС софтуер Esri ArcGIS Desktop; едногодишен неограничен достъп до най-богатия електронен образователен център за геопространствени технологии - Esri Training; специализиран атлас със съвременни ГИС карти и др.

В конкурса имат възможност да се включат както организации, така и индивидуални участници. Победителите ще бъдат обявени на 13 ноември.

Награди ще бъдат връчени в следните категории:

* Устойчиво развитие (карти, свързани с теми като околна среда, градско развитие, лични или обществени каузи, управление при кризи, добри практики и примери от дейността на организации и мн. др.).

* История и култура (карти за културни събития, фестивали, чествания, традиции, паметници на културата, исторически забележителности, градове, общности, местности и мн. др.);

* Образование (карти, които са насочени към обучението, образованието и изучаването. Истории за училище, университет, образователна институция, курс, кръжок и всичко, което ни помага да се развиваме и обогатяваме с нови и полезни знания);

* Пътуване и туризъм (познати и непознати места, пътища, гледки и преживявания, свързани с красотата на нашата родина).

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 248

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ