04 Юли 2020събота12:55 ч.

С автобус на бала

Абитуриентите от бургаската ПМГ "Акад. Никола Обрешков" смятат, че колективното пътуване е много по-весело и по-екологично

/ брой: 72

автор:Дума

visibility 612

Зрелостниците от бургаската математическа гимназия няма да се надпреварват с лъскави и луксозни автомобили за тазгодишния си бал и вместо с бентлита, мерцедеси и джипове учениците са решили да се "транспортират" до най-важното за тях събитие с... автобус.
Нетрадиционната идея се родила случайно и принадлежи на 4 момичета от последния клас, които всекидневно пътуват с градския транспорт до училище. Мария Кръстанова, Боряна Караколева, Радина Шипковайска и Никол Кесерджиева успели да убедят дори и най-суетните си съученици да използват автобус като средство за придвижване на бала. Подкрепа получили и от директора на ПМГ "Акад. Никола Обрешков" Станчо Славов, и от родителите си.
В този проект сантименталните подбуди са на първо място. Много от зрелостниците вече са приети в университети в чужбина, други ще се насочат към София и вечерта на бала ще бъде последната, в която всички са заедно. Използвайки градския автобус в абитуриентската нощ, младежите от математическата гимназия искат да изразят своята солидарност и задружност един към друг. Така по-богатите ученици няма да могат да демонстрират материалното си превъзходство, а по-бедните да се чувстват непълноценни.
Пътуването с градски автобус до Слънчев бряг елиминира още една сериозна грижа - безопасността на децата. С настъпването на летния сезон инцидентите по пътя за курорта зачестяват, а абитуриентите допълнително натоварват трафика. Тревогата се засилва и с наложената практика учениците да празнуват завършването си с излизане в движение през прозорците на колите. За родителите на бургаските математици обаче тези притеснения няма да важат.
Абитуриентите напомнят, че колективното пътуване, освен че е много по-весело от индивидуалното, е и по-екологично. Така в деня на своето завършване те ще дадат и ценен подарък на природата - по-малко изгорели газове.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 125

Рекорд на заразените с коронавирус в САЩ

автор:Дума

visibility 123

СЗО: Събудете се, данните не лъжат

автор:Дума

visibility 182

Облекчават още мерките във Великобритания

автор:Дума

visibility 112

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 543

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 559

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1149

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ