04 Юли 2020събота11:54 ч.

Русия срещу Радев?

/ брой: 105

автор:Юри Михалков

visibility 1814

"Защо Русия унижава Румен Радев" - от това заглавие в последния брой на седмичника "Галерия" ме засърбя нещо мисълта. Колегата Явор Дачков вади три довода за тезата си, но те изглеждат малко така, изсмукани от пръстите, което иначе не е типично за неговите анализи. И затова заглавието и изводите навяват определено внушение...
Отказът на Путин да дойде в България в месеца на президентските избори в Русия няма как да бъде унижение за поканилата го страна, защото е световна практика в такива моменти кандидатите да си стоят у дома. А с посещението на Радев визитата на Путин у нас става просто задължителна - най-малкото заради междудържавния етикет.  
Второ, Радев бе гост на Путин, но бе приет и от премиера Дмитрий Медведев. И защо колегата е решил, че е унизително гостът да бъде зачетен от още един представител на руския политически Олимп, не ми е ясно. Все едно да кажеш, че 1+1 е равно на минус 1. По смятане в училище едва го докарвах до три минус, но все пак съм запомнил тая проста аритметика.
Трето, Путин и Радев са имали допълнителен кръг преговори на четири очи и не за четири минути. В политиката един домакин едва ли постъпва така с колега, когото иска да орезили.
Четвърто, казаното от Путин за 140-годишнината на 3 март се разминава с казаното от патриарх Кирил пред Радев. Политическият лидер на Русия ясно се дистанцира от духовния предводител на нацията.
И петият, макар и не последен по значение контрадовод. Българският президент бил посрамен, защото от чужд президент научил за предстоящата визита на българския премиер. Но преди срещата с Путин президентът ни изрази задоволство, че правителството излиза от летаргията към Русия. Смятате ли, че той наистина не е знаел за предстоящата визита на Борисов? А ако не е бил уведомен от отсрещния "Дондуков 1", Русия ли е виновна, че Борисов искал да унижи Радев?
Очевидно внушението, че Русия унизявала Радев, намирисва на инсинуация за насъскване на президента ни срещу нея.  
      

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 125

Рекорд на заразените с коронавирус в САЩ

автор:Дума

visibility 113

СЗО: Събудете се, данните не лъжат

автор:Дума

visibility 152

Облекчават още мерките във Великобритания

автор:Дума

visibility 101

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 536

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 546

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1143

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ