21 Юни 2019петък03:19 ч.

Резе́рвата на СССР

/ брой: 106

автор:Юри Михалков

visibility 829

На 6 юни се навършват 75 години от откриването на Западния фронт през Втората световна война. На тази дата през 1944 г. атлантическите съюзници на СССР извършиха десант в Нормандия, за да предприемат настъпление от запад срещу хитлеристка Германия. Известно е, че решението за този фронт бе взето от Сталин, Рузвелт и Чърчил на Техеранската конференция (1943 г).

Тази година тържествата ще се проведат на британския и френския бряг на Ламанша. И тази година обаче западната пропаганда не пропусна да използва това важно историческо събитие за промиване на мозъците. Най-големият в историята десант през Ламанша в никакъв случай не е "най-мащабната операция във военната история с решаващо значение за по-нататъшния ход на Втората световна война". Такива и други подобни оценки и внушения се въртят още от съвместната победа над Хитлер. Залогът бе мозъчните клетки на западняка да се прочистят от "вируса" за решаващата съветска роля в разгрома на Хитлер, като ги атакуват с "антивируса" за решаващата роля именно на САЩ в комбина с Лондон. 

Няма обаче как те да са победили нацизма, след като две трети от военната му машина бе хвърлена срещу СССР. Няма как приносът им е да е съдбоносен, след като най-ожесточените сражения през тази война са били на Източния фронт. А и те откриха Втория фронт, чак когато Червената армия бе прекършила Вермахта и бе започнала похода си към бърлогата на врага Берлин. Щяха да изпуснат "парада". Нямат те и право да претендират за главна роля в победата, след като в най-тежките за СССР военни години (1941-1943) се скатаваха и не откриха Западния фронт, докато меркантилно пресмятаха дали нямат полза Хитлер да бие Сталин. 

В случая Западът прилича на резервен футболист, който влиза в игра и вкарва още един гол, след като съотборниците му бият с два-три гола разлика. И после той се бие в гърдите, че е спечелил мача. 

БСП спаси пощите в малките селища

автор:Юлия Кулинска

visibility 98

/ брой: 117

Една трета от жилищата са необитаеми

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 117

Властта взе нов дълг за над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 117

Русия готова за диалог, колкото САЩ

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 117

Иран се хвали със свален US-дрон

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 117

141 доживотни присъди заради опит за преврат

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 117

Умуват кой ще управлява ЕС

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 117

За един пробит лев

автор:Ина Михайлова

visibility 115

/ брой: 117

Един излишен конгрес

автор:Николай Шопов

visibility 188

/ брой: 117

Кандидати...за Гинес

автор:Лозан Такев

visibility 75

/ брой: 117

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ