Рецептата за розово сирене се пази в тайна
/ брой: 23
След розовия шоколад Швейцария вади на пазара и розово сирене, чиято рецепта се пази в дълбока тайна. Зад новаторската идея стои собственик на мандра от региона Тогенбург. Интересното е, че цветният млечен продукт е направен по поръчка на китайски вносител. Бизнесмен от Хонконг настоял за автентично швейцарско сирене, което обаче искал да бъде розово. Продуктът е направен, за да отговаря изцяло на азиатските вкусове, споделя собственикът на мандрата Юрг Стаделман.
"Най-голямото предизвикателство беше да намерим естествен оцветител, който да не влияе върху зреенето на сиренето", разкри швейцарският производител. Първоначално опитали с ягоди и червено цвекло, но се оказвало, че те променят вкуса на млечния продукт. В крайна сметка в мандрата постигнали желания ефект, но пазят в тайна как точно са го направили, защото обмислят да пуснат в продажба и на европейския пазар розовото сирене, но не искат друг да открадне тяхното ноу хау.
"Засега нямаме намерение да експериментираме с други цветове. Доволни сме, че успяхме с розовото и в крайна сметка продуктът отговаря на нашите стандарти", уточни Стаделман. По думите му към цветното сирене вече имало голям интерес: с него се свързали няколко известни швейцарски ресторанта, които поискали да ги снабдява с розовия деликатес. Очакванията са той да стане абсолютен хит, защото съчетава традиционния вкус на швейцарското сирене и изглежда не по-малко привлекателно.