28 Ноември 2021неделя14:47 ч.

От редактора

Ребус за прокурори

/ брой: 247

автор:Борис Данков

visibility 7085

В часови седмичник излезе "сензационна" публикация, която настойчиво внушава, че едва ли не "проклятието на Яворов" е сполетяло Великия зидар - масона Валери Митков, собственик на злощастния завод "Миджур" в Горни Лом. Причината за това било... лошото стопанисване на къщата-музей "П.К.Яворов" в столицата от масоните. Въпросното проклятие дори било провидяно от проф. Михаил Неделчев, който почти потвърждава това в разговор с автора на "сензацията". 
Както е известно, през 2009 г. сградата на емблематичния музей бе закупена от Великата ложа чрез нейния тогавашен шеф Володя Лозанов с намерението на неговото място да бъде създаден... Храм на масоните. Покупката е направена срещу 600 000 евро, броени на бившия фонд "Екуест", взети като заем от кредитната къща "Хърсев & Ко". Активи, които във въпросната къща се подвизават като... "публично набрани средства". Следва поредица от финансови и юридически машинации на Вл. Лозанов, в резултат на които сградата се оказва "апетитна хапка" за пръкналото се ЕООД "Дом Яворов", поставило си за цел да... преизгради (събори!) зданието, като на негово място да бъде построен... Храмът на масоните. Но за да стане това, Великата ложа трябва да върне заема на "Хърсев & Ко". От дарения са събрани около 900 хил. лева, които обаче не достигат. Това поражда "търкания" между "майсторите", докато през същото време сградата се руши.
Ето това е "наследството" на избрания през 2013 г. за Велик зидар Валери Митков, собственик на завод "Миджур". Така че "проклятието на Яворов" би трябвало да важи не толкова за него, колкото за родната масонерия въобще. Има няколко въпроса, които обаче чакат отговор сега и на всяка цена: Първо - кой е разрешил тази срамна сделка с паметта и името на големия български поет? Второ - как и какви публични средства е управлявал (и управлява) финансистът Емил Хърсев? Трето - вярно ли е, че главният архитект на София П. Диков и кметицата Й. Фандъкова също са съпричастни с масонския проект "Дом Яворов" ЕООД? Ето един ребус, който може да бъде решен от главния прокурор, стига и той самият да не е масон. 

Газът може да поскъпне с повече от 3% през декември

автор:Дума

visibility 1483

/ брой: 228

ЕК не откри макроикономически дисбаланси у нас

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 228

Жилищата в София са крайно недостъпни

автор:Дума

visibility 1695

/ брой: 228

Христо Стоичков влиза в търговията с ток

автор:Дума

visibility 675

/ брой: 228

Европа връща ограничения заради Омикрон

автор:Дума

visibility 378

Свлачища и наводнения в Гърция, снежна буря в Англия

автор:Дума

visibility 176

Заев подаде оставка като лидер на СДСМ

автор:Дума

visibility 147

Центърът Гешев

автор:Павлета Давидова

visibility 1545

/ брой: 228

Как животът се превръща в борба и достойнство

автор:Трифон Митев

visibility 1491

/ брой: 228

Учителите да се приравнят към втора категория труд!

visibility 5817

/ брой: 228

Надежда за промяна

автор:Аида Паникян

visibility 980

/ брой: 228

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ