22 Януари 2021петък07:54 ч.

Разнобой как да работи Столичният общински съвет

/ брой: 118

автор:Деси Велева

visibility 230

След над половин година работа върху промените в правилника за работа на Столичния общински съвет се оказа, че няма консенсус как да изглежда окончателният му вариант. Вчера проектът за промени бе обсъден от няколко комисии и се оказа, че основно съветниците от ГЕРБ имат забележки върху него. В работната група, която изготвя новите текстове, са включени по равен брой съветници от всички политически сили и затова управляващите нямат мнозинство. В резултат на това в обсъждания проект са приети много предложения, с които управляващите не са съгласни. Затова съветниците от коалицията ГЕРБ-СДС изразиха несъгласие с много от новите идеи. Те например не са съгласни питанията от общински съветници към кмета да се върнат отново в началото на сесиите. Предложението бе на БСП, като социалистите държат важните въпроси към Йорданка Фандъкова да не остават за края на заседанието, тъй като за тях често не идва ред или остават неглижирани. Социалистите настояват и за публикуване на самите питания. Нововъдението е към районните кметове също да бъдат въведени питания.

Управляващите не са съгласни и с друго предложение на БСП, одобрено от работната група, дневният ред на комисиите да става ясен до 5 дни преди заседанията им. От левицата държат на тази промяна, за да може съветниците да получават навреме писмените материали към точките и да имат време да се запознаят с тях. Сега е честа практика важни документи да се предоставят в последния момент. 

Спор имаше и по въпроси за възстановяване на разходите на съветниците, направени във връзка с с работата им. От ГЕРБ предложиха още комисиите да могат да се събират дистанционно при определени извънредни ситуации.

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 144

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 154

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 152

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 109

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ