27 Февруари 2021събота15:00 ч.

От редактора

Размисли...

/ брой: 49

автор:Боян Бойчев

visibility 1375

Мисля си напоследък... Сигурно е опасен, пустият му коронавирус. Изпуснаха го... Или може би това бе целта? Китай прекалено силен бе започнал да става... 

И други, не по-малко важни причини за тревога има, но на тях май не обръщаме много-много внимание. Свикнахме ли с тях, приехме ги за нещо нормално ли?

Ето у нас вече 30 години продължава някакъв си преход, но към какво - не е ясно. Герои на новото време и модел за подражание станаха мутрите - обикновени бандити. Същите тези мутри днес са преоблечени в скъпи костюми бизнесмени и с легален бизнес.

Легален и не само. Кой допуска да се разпространяват наркотици, които убиват децата ни? Ти наивник ли си, полицейски и политически чадър има над тях. 

Ама и някои от тези бизнесмени изпаднаха в немилост. Но какво става с останалите с тъпите прякори, които изкупиха хотелите, заводите, земята и за които никакви закони не важат? 

И случайно ли "Под прикритие" стана един от най-гледаните сериали? И главните герои: бандитчета и изнудвачи бяха представени като лоши, но иначе така симпатични момчета - Косъма, Куката...

И какво ви говорят записите от разговори на собственици на казина и игри с талончета на щастието? Че всичко се контролира от тези, които имат парите. 

Ами историята с вилата в Барселона, която все пак бе раздухана в някои медии? Прочетете за какви милиони става дума, за каква корупция, за каква търговия с влияние...

И не е ли вярна грешката на гръцките издатели на "Бай Ганьо", поставили на корицата колаж с премиера ни?

Страшно е сливането на мафия и държава. 

И това е само изплувалото на повърхността на блатото. А какво остава скрито в калните дълбини...

Затова и няма вяра в нищо. Няма идеи, няма идеали. Само пари, пустите му пари... Разрушаване на морала на обществото, разпад... Традиционното семейство загива, раждаемостта намалява, скоро няма да ни има... Агресивни, затъпели, алчни, вторачени единствено в себе си. 

В сериала "Откраднат живот", който в момента се излъчва по телевизията, някак между другото се разиграва гейска драма. Джендър идеологията протяга пипалата си и чрез екрана. 

Гледам и в повечето сериали: главните герои са богаташи, героините по тях ли си падат, по парите им ли... Новите герои на деня. 

И чудно ли е тогава, че повечето хора са обхванати от страх, апатия. И си казват: Карай да върви така! Борба за оцеляване или еснафско самодоволство - според възможностите.

А ти какво, искаш да се вдигне народът ли? Да, искам. Към едно по-справедливо и морално общество. Без господари. Но народът мълчи и си кротува. 

Народе????

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 254

НАП подхваща хората със системни доходи от продажби в нета

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 40

Задава се масова подмяна на топломери и водомери

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 40

ЕК предлага роумингът на едро в ЕС да поевтинее още

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 40

Гърция с нови ограничения

автор:Дума

visibility 71

Чехия и Словакия удължиха извънредното положение

автор:Дума

visibility 104

САЩ удариха ирански милиции в Сирия

автор:Дума

visibility 279

"Упражнението" синдикален меморандум

автор:Ева Костова

visibility 385

/ брой: 40

Общото и личното благоденствие

visibility 337

/ брой: 40

България иска мир, не война в Черно море

visibility 466

/ брой: 40

Нека си спомним за една изключителна жена

visibility 366

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ