22 Септември 2019неделя17:19 ч.

Разголване

/ брой: 172

автор:Павлета Давидова

visibility 390

Къде е границата на публичното разголване и кой е този, които определя чии дрехи да бъдат свалени, буквално и преносно? Тези въпроси изскочиха, след като сайт изтипоса "най-милото" на жена, която е станала интересна само защото ще се омъжва за един от кандидатите за кмет на София. Съдиите в социалните мрежи отново взеха да раздават присъди лека ли е онази от фотосите, или леки са тези, които са я показали по този начин. Всеки има право да прави под чаршафите си каквото му харесва, стига то да не е противозаконно! Дали е морално и приемливо, е друг въпрос. Доколко обаче медиите имат правото да повдигат чаршафите ни, да надничат под тях и после да го разнасят? Колко от вас ще понесат подобна гавра с личния си живот?

Оптимистична новина е силният вой, който журналисти нададоха след скандалната статия. Някакви морални и етични норми все пак има. Време беше нещо да разтърси тишината в гилдията. Необходимо бе да се извика "стига"! Това трябваше да се случи много по-рано! Уви, поводи за журналистическа солидарност и възмущение през годините имаше много, особено през последните 365 дни. И никой не гъкна, когато същият сайт преди дни изписа куп лъжи за ДУМА и нейните журналисти. Не е ли малко двулична тази загриженост за имиджа на нечия жена? И случайни ли са нейните най-върли защитници? 

Способни ли са българските журналисти да продължат вече създадения тласък и да се противопоставят срещу други случаи, в които беззащитни хора са физически и емоционално разсъбличани от жълти издания? А политиците? Готови ли са да чуят призивите и наистина да бойкотират медиите, които не спазват етичните и моралните норми? Или ще продължат да се възползват от жълторията, за да се разправят с неудобните си опоненти? Би било хубаво насилственото разсъбличане на жертви и опозиционери да престане. Ако се свалят пластове, нека не са мръсно бельо, а да се разкриват измамни схеми, злоупотреби, офшорки и зависимости. Всичко друго е поза и фалшива загриженост. 

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 724

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 600

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 478

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 464

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ