28 Ноември 2020събота07:38 ч.

Няколко думи

Равни и по-равни

/ брой: 19

автор:Ева Костова

visibility 1465

На социологически въпрос дали са равни пред закона бедните и богатите у нас, 69% отговарят с "не", само 4% - с "да". 71% от запитаните са категорични, че политическата система работи за богатите, а само 2%, че е на страната на бедните. И как не, след като на едната везна са шепа "избраници" с многото пари, спечелени рядко с потно чело, на другата - над 5 милиона бедни българи, които в прехода вече 30 години още доизносват, доизяждат и доизживяват. В една действителност, в която равенство и справедливост за всички са постулати от курсова работа на студент, но не и държавна политика на хора, които пазят статуквото си, камо ли да четат класиците. Апропо - "Капиталът" на Карл Маркс бил станал настолна книга за малките китайчета. 

А в нашата действителност се чудиш дали да си направиш харакири, или да хвърлиш в коша Конституцията заради днешните приносители на непосилно неравенство, разгул, безнаказаност и безсрамие без предел. Където те богатеят още, а останалите мизерстват. Където ръка за ръка вървят властта и едрият капитал. И вместо да раждат икономика и справедливост като основна социална политика, раждат уродливостта на нашия ден и на нашия сън дори. На целия ни живот, в който богатите не дружат с бедни.

"Булгаргаз" заплаши със съд "Топлофикация София"

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 227

Предлагат две схеми за помощ на бизнеса

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 227

Повечето застрахователи покриват риск от КОВИД-19

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 227

Англия планира ново затваряне за Нова година

автор:Дума

visibility 144

Заев: Да махнем "желязната завеса"

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 227

Германия удължава блокадата до януари

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 227

Конфликтно решение на френския Сенат

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 227

Защо язовирите скараха Танева и Ревизоро

автор:Дума

visibility 214

Министър Дянков № 2

автор:Велиана Христова

visibility 697

/ брой: 227

Проф. Никола Великов на 90

автор:Кирил Момчилов

visibility 356

/ брой: 227

КОВИД-коалиция срещу здравето

автор:Юри Михалков

visibility 469

/ брой: 227

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ