05 Април 2020неделя21:01 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

ПАРДОН

Расте, но не поумнява

/ брой: 198

автор:Чавдар Шинов

visibility 681

Един даде идея в града да се направят велосипедни алеи.
- Ма как ти хрумна, бе? – възторгнаха се градските шефове. – Хем екологично, хем евтино, хем здравословно!  Европа!
И се хвърлиха да строят велосипедната инфраструктура. Забучаха булдозери, забръмчаха самосвали, затрещяха багери... За месец опънаха алеята. Но в целия този устрем бутнаха навеса на близката спирка. Не нарочно! Съвсем случайно стана – всеобща целеустременост и ето ти беля – отнесе я един булдозер!
Видяха всичко това градските шефове, хванаха се за главите:
- Леле, отиде хубавата спирка! И то точно пред Всеевропейската седмица на културното спиркообслужване на европътниците!
Веднага се започна ремонт на спирката. Забучаха кранове, засвяткаха електрожени... Красиво! Стана спирчица – да си оближеш пръстите. Значи дори еврокомисарят по спирките, гарите и чакалните, един зъл и мрачен датски темерут, и той бе дотолкова разтърсен от красотата на тази спирка, че една нощ, съвсем изваден от равновесие, ощастливи жена си, като я уважи в леглото, нещо, което не бе правил от години! Добре, ама ето ти на тебе беля - отдали се изцяло на спешния ремонт, спиркостроителите събориха, намиращия се съвсем близо до нея фонтан. По-точно багер с един удар на кофата си изкърти  лявата, при това доста едра, гръд, и цялата стомна в ръцете на голата скулптура в центъра на тематичния шадраван „Софийска девица налива софийска минерална вода, с цел да лекува камъните в бъбреците на софиянец”.
- Леле, какъв гаф стана! – хванаха се за главите общинарите. – Другата седмица пристига главният брюкселски отговорник по евроестетиката в източноевропейските населени места! Тъкмо чакахме да ни отпусне пари за битово-шеговитата скулптурна композиция „Шопи се чудят как да си пуснат водата в клозет на летище „Хитроу” и ето ти на тебе проблем – откъртиха цицата на момата!
Веднага наредиха девата да бъде заменена от скулптурата „Къпеща се звеноводка”, която, поради промените, още преди години беше демонтирана от същия този шадраван и захвърлена в далечен склад.
- Ще я наречете „Брокерка взима душ след успешна сделка” и ще я турите във фонтана!
Запретнаха ръкави фонтанаджиите и се справиха с чест – броени часове преди евроотговорникът  да кацне на Терминал – 2, струите на водоскока заобливаха едрата гръд на звеноводката - брокер...
Добре, ама в устрема си фонтанаджиите да вземат и да прекъснат единствения кабел, който свързва Предна Европа със Средна Азия.
- Сега вече стана голямата беля! Да не се чудиме, защо ни спират парите от Брюксел!
Така изохка ръководството и нареди на държавните свързочници светкавично да се оправи кабелът! Креснаха им:
- Умри, но връзка дай!
Забучаха багери, затрещяха трактори... За часове повредата беше отстранена. Поздравиха се с победата общинарите, а като се огледаха, хванаха се за главите – кабелоремонтаджиите бяха направили новопостроената велосипедна алея на дармадан - ровове, ями и дупки...
То се знае, веднага запретнаха ръкави общинарите и ...(виж началото)...
Това е то София – расте, но не поумнява!             
 

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 48

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 37

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ