19 Януари 2022сряда15:51 ч.

ново:

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва *** Кирил Петков: Визита в Скопие беше огромен успех *** Кристиан Вигенин: Днес България навлиза в нов етап от своето развитие *** Строителите на магистрала „Европа“ ще бъдат глобени *** 11181 са новите случаи на коронавирус Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва *** Кирил Петков: Визита в Скопие беше огромен успех *** Кристиан Вигенин: Днес България навлиза в нов етап от своето развитие *** Строителите на магистрала „Европа“ ще бъдат глобени *** 11181 са новите случаи на коронавирус

Стефка ПЕНЕВА:

Ръководството да каже каква партия сме, какво и кого защитаваме

БСП трябва да се обърне към хората и да брани социалните интереси, казва председателката на Младежкото обединение в община Пазарджик

/ брой: 166

автор:Лилия Томова

visibility 2629

Стефка ПЕНЕВА е родена на 28 август 1974 г., живее и работи в Пазарджик. Завършила е Университета за национално и световно стопанство, факултет "Териториални системи и администрация", работи като административен директор на "Ена Оптима" ЕООД. Била е и главен експерт в Дирекция "Регионално развитие и евроинтеграция" , община Пазарджик, технически сътрудник и касиер-счетоводител в Общинския съвет на БСП - Пазарджик, счетоводител във "Фармекспрес" ООД - Пазарджик, мениджър продажби в "Петроком" ООД. Говори руски и английски език.


- Защо сте в Младежкото обединение на БСП, госпожице Пенева? По семейна традиция, по убеждение, по повик на кръвта ли? Или си имате и други, по-лични причини?
- Може би и по традиция, разбира се, и по убеждение. И не на последно място - има го и "повика на кръвта".
- Какво ви дава членството в Социалистическата партия? Чакате ли всъщност нещо от нея?
- Лично за себе си не очаквам постове. Очакванията ми са свързани с това, партията да се обърне към хората и да защитава техните социални интереси. А ръководството да вземе да излезе и да каже точно каква партия сме, какво и кого защитаваме. Членството ми дава и контакти с единомишленици не само на общинско, но и на областно, и на национално ниво. Все хора, застанали зад една обща кауза, с различни мнения, но с поглед в една посока.
- Кому и как казвате това, което ви харесва в работата на социалистите? А което не ви харесва, казвате ли го?
- И това, което ми харесва, и това, което не ми харесва в работата на БСП, изказвам на заседанията на ИБ на ОбС на БСП - Пазарджик, на пленумите, а така също и на областно ниво. В момента съм политически организатор на ОблС на БСП в Пазарджик и имам възможност както да чуя мненията на общините от областта, така също да изкажа и своето.
- Имат ли младите социалисти "рецепта" не за единение, а за "неразединение" на редиците?
- Рецепти има много. Проблемът според мен са хоризонталните структури, които създадохме в партията и които участват "на квотен принцип" в управленските органи - Национален съвет, областни съвети и т.н. Нямам нищо против създадените обединения - на ветерани, жени и младежи - и аз съм председател и на Младежкото обединение в община Пазарджик. Но смятам, че изкуствено създадените в много случаи структури създават напрежение между членовете.
- Как млад човек като вас вижда бъдещето на страната? Къде е мястото на социалистите в политическия пейзаж, според вас?
- Надявам се българският народ да отрезвее, да проумее какво се случва у нас през последната година и да спре да се надява на месии... А бъдещето? Ами дано да станем една нормална европейска държава, но... това зависи от всички нас. Необходимо е да погледнем напред и да кажем какво искаме като народ, като нация. Да кажем каква искаме да е държавата ни и да запретем ръкави. Никой отвън няма да дойде да ни подреди дома, оттам може само санкции да ни налагат. Социалистите са доказали, че могат добре да управляват държавата, така че и в бъдеще социалистите ще имат своето място в управлението на страната.
- И няколко въпроса от другарите ви в Младежкото обединение: какво ви помага в трудни моменти?
- Какво ми помага - вярата в по-доброто бъдеще и приятелите, които имам.
- А от равновесие какво ви вади?
- По принцип съм спокоен човек и трудно излизам от равновесие. Сега не мога да кажа конкретна причина, която ме е вадила от равновесие.
- Падате ли, ако да - трудно ли се изправяте?
- На всеки се е случвало да падне поради някаква причина. Трудно падам, но благодарение на приятелите си съм успявала да изляза и от най-голямата пропаст.
- Работата ви е повече призвание? Или я вършите основно заради заплатата?
- Заплатата не е без значение, но работата е преди всичко призвание и трябва да носи удоволствие.

 

Скопие прие наше искане за името си

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 12

Шефът на ЦРУ посетил Украйна

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 12

Роберта Мецола е новият председател на ЕП

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 12

Турция променя името си

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 12

Барабар Петко с мъжете

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 12

Културата остава след бурите

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 12

Политически димки

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 12

Вяра Емилова: ДУМА трябва да бъде стандарт за левия печат

автор:Дума

visibility 753

/ брой: 12

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ