01 Декември 2021сряда02:31 ч.

Радев и Йотова откриха кампанията си от Черни връх

Кандидат-президентската двойка тръгна от планината към една по-справедлива България

/ брой: 199

автор:Дума

visibility 217

С поход от хижа "Алеко" до Черни връх откриха предизборната си кампания Румен Радев и Илияна Йотова. Двамата отново поставиха за свой приоритет борбата с бедността, но ще се борят и за опазването на околната среда. Десетки хора се включиха в похода като подкрепа на кандидат-президентската двойка


Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова откриха предизборната си кампания с изкачване от хижа "Алеко" към Черни връх на Витоша. Кандидат-президентската двойка посвети на по-справедлива България похода си до най-високия връх в любимата на Алеко Константинов планина. С Радев и Йотова бяха представителите на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата им за втори мандат на "Дондуков 2", както и много членове и симпатизанти на БСП.
"Походът към по-справедлива България започва от тук. Избрахме това място, защото Щастливеца е от онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост - гражданин на света и патриот. Алеко е народопсихолог и в същото време адвокат на верните, любител на природата и ценител на красотата", заяви Радев, преди да поведе участниците в изкачването към Черни връх.
"Всички знаем тъжната история как Алеко стана жертва на своя герой. И затова ние, неговите потомци, е време да надрастем слабостите на неговия герой. Време е да поемем към върха - там, където Щастливеца намираше щастието. Българската планина, освен красива, е и избор на вдъхновение и урок по родолюбие. Изкачването, редом с изпитанията, сплотява, гради характер, калява волята и зарежда с вяра", подчерта президентът, подкрепян от БСП за втори мандат.
Алеко Константинов се е борил точно с тези пороци, с които се борим и ние - корупция, предателство, малодушие, допълни Илияна Йотова. "За съжаление, над 100 години по-късно неговите пътеписи, разкази и герои като че ли са писани за днешното време. Ако си спомним как Алеко Константинов пишеше за изборните злоупотреби в "Бай Ганьо прави избори", сякаш пише за това как ГЕРБ прави избори", отбеляза вицепрезидентът. Тя обясни, че с Румен Радев неслучайно са избрали 17 октомври за откриване на предизборната си кампания. "Отбелязваме и Световния ден за борба с бедността. Нашата цел и задача е да работим за България, в която няма корупция и бедност. Това са двете причини да организираме този поход точно от хижа "Алеко", каза Йотова. Изкачването им до Черни връх е посветено и на българската природа, защото не искат повече "бетонни хватки".
Опасността от лошо време не уплаши хората и десетки се присъединиха, а после пиха чай с кандидат-президентската двойка.

 

Всеки пети учител напуска през първата си година

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 231

Минеков сезира прокуратурата за тунела до Римския стадион

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 231

По-високи данъчни облекчения за родители

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 231

Топлофикациите: Парното поскъпва с над 20% от януари

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 231

Фаталният участък на "Струма" е без Акт 16

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 231

Производствените цени нараснаха с 24 % за година

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 231

Шотландия се готви за нов референдум

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 231

Русия и КНДР критикуват АУКУС

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 231

Глоба и затвор в Австрия за отказ от ваксинация

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 231

Протести в Бангладеш

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 231

Кой кара снегорина?

автор:Деси Велева

visibility 125

/ брой: 231

До Никулден не трябва да пуснем Омикрон

автор:Велиана Христова

visibility 264

/ брой: 231

Борбата за теменужките

автор:Деси Велева

visibility 273

/ брой: 231

Пенсионерска Коледа

автор:Ева Костова

visibility 296

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ