08 Април 2020сряда13:09 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Путин отговари на 88 въпроса

Премиерът поговори с руските граждани за ксенофобията, пенсиите, жилищата и футбола, за отношенията му с президента Медведев

/ брой: 291

автор:Дума

visibility 594

Руският премиер проведе ежегодния сеанс за въпроси и отговори "Разговор с Владимир Путин" със своите сънародници. Тази традиция, въведена преди десетина години, се смята за най-добрата възможност гражданите на Русия в пряк диалог да получат точен и компетентен отговор на въпроси, които стоят в центъра на общественото внимание.
В продължилия четири часа диалог, един от първите въпроси бе свързан с икономическото развитие на страната. Премиерът заяви, че през 2010 г. брутният вътрешен продукт на страната се е увеличил с 3,8% и че надеждите са нивото отпреди избухването на световната криза през 2009 г. да бъде достигнато през 2012 г. Той отбеляза също, че през текущата година са били създадени 1,2 млн. нови работни места.
По друга, очертаваща се като особено сериозна тема, която е обект на безпокойство - безредиците в столицата, Владимир Путин подчерта, че държавата няма да толерира, а ще наказва всякакви прояви на екстремизъм. "Трябва твърдо да пресичаме всякакви прояви на екстремизъм, заяви руският премиер и подчерта, че трябва да има ред. "Държавата съществува за това да защитава интересите на мнозинство. В противен случай на либералите сами ще им се наложи да слагат каски и да се противопоставят на националистите. Не трябва за милицията да се говори само с черни краски", допълни Путин. По отношение на междуетническите сблъсъци, които в последно време радикални организации се опитват да налложат в обществото, премиерът заяви, че кавказците не трябва да се боят да излизат по улиците на Москва, а руснаците да живеят в Кавказ. Той призова регионалните власти и обществените организации да играят по-голяма роля за решаването на подобни проблеми. "Русия първоначално се е създавала като мултинационална и мултирелигиозна държава. За толкова много години вече е изградена култура на взаимодействие между различните религии", каза Владимир Путин в рамките на директната връзка с руските граждани.
Въпрос от публиката отново постави темата за бившия кмет на Москва Юрий Лужков. По този повод Владимир Путин обясни, че Лужков е бил уволнен заради конфликт с президента Дмитрий Медведев. "В съвременната система на руската власт президентът на страната пряко ръководи губернаторите, те са му подчинени", напомни Путин. На въпрос, свързан с процеса срещу Ходорковски, премиерът без притеснение посочи, че крадецът трябва да бъде в затвора. "Той е осъден за присвояване на средства и измами, става дума за стотици милиарди рубли. Ако погледнем практиката в други страни, то Мадоф за аналогично престъпление получи 150 години затвор в САЩ. При нас всичко е по-либерално. Вината на Ходорсковски е доказана в съда, но искам да припомня, че ръководителят на охраната на ЮКОС е в затвора за убийства. Съдът трябва да реши дали президентът на ЮКОС е знаел за тези престъпления", обясни Путин.
За 4 часа и 25 минупи Путин успя да отговори на 88 въпроса. В последната блиц-част той успя да даде отговор на 32 въпроса за 30 минути. Като най-тежкото изпитание за 2010 година Владимир Путин определи горските пожари и аномалните горещини и суша в Русия. На въпрос за взаимоотношенията му с президента Медведев и за това кой управлява страната, когато Путин и Медведев спят,премиерът отговнори кратко: "Редуваме се".

Борисов нареди смяна на ръководството на ББР

автор:Дума

visibility 275

16 нови случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 131

Президентът: Сити решават, а много българи са гладни

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 67

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 183

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ