27 Септември 2020неделя21:59 ч.

Путин даде на правителството пълномощия за извънредно положение

автор:Дума

visibility 85

Руският президент Владимир Путин одобри закон, който позволява на правителството да обяви извънредно положение, предаде ТАСС.

Законът предлага да се даде правото на правителството да въвежда режим на повишена готовност или извънредно положение в цялата Руска федерация или в нейните части, както и право да установява обвързващи правила за прилагане на тези особени режими.
В случай на извънредно положение, правителството може също да наложи ограничения върху продажбата на едро и дребно на медицински изделия, да установи специална процедура за регистрация и разпространение на лекарства и медицински изделия, които са предназначени за употреба във военни ситуации, извънредни ситуации и предотвратяване и лечение на заболявания, които представляват опасност за другите.
Той също така установява възможността кабинетът да въведе мораториум върху производствата по несъстоятелност. Освен това се осигурява поддръжка за туроператорите.
Законът въвежда нов член, който предвижда възможността за промяна на сроковете на вноските към фондовете за лична отговорност, както и механизмът за използване на такива средства за връщане на средства на туристи по решение на правителството на Руската федерация за всяка „затворена“ страна.

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 681

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 749

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 453

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 182

Един милион жертви на коронавируса в света

автор:Дума

visibility 19

Армения обяви военно положение

автор:Дума

visibility 157

Армения и Азербайджан пред война

автор:Дума

visibility 248

Самолет катастрофира в Украйна, десетки жертви

автор:Дума

visibility 1846

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 1474

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 670

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ