28 Май 2020четвъртък10:09 ч.

Путин даде на правителството пълномощия за извънредно положение

автор:Дума

visibility 44

Руският президент Владимир Путин одобри закон, който позволява на правителството да обяви извънредно положение, предаде ТАСС.

Законът предлага да се даде правото на правителството да въвежда режим на повишена готовност или извънредно положение в цялата Руска федерация или в нейните части, както и право да установява обвързващи правила за прилагане на тези особени режими.
В случай на извънредно положение, правителството може също да наложи ограничения върху продажбата на едро и дребно на медицински изделия, да установи специална процедура за регистрация и разпространение на лекарства и медицински изделия, които са предназначени за употреба във военни ситуации, извънредни ситуации и предотвратяване и лечение на заболявания, които представляват опасност за другите.
Той също така установява възможността кабинетът да въведе мораториум върху производствата по несъстоятелност. Освен това се осигурява поддръжка за туроператорите.
Законът въвежда нов член, който предвижда възможността за промяна на сроковете на вноските към фондовете за лична отговорност, както и механизмът за използване на такива средства за връщане на средства на туристи по решение на правителството на Руската федерация за всяка „затворена“ страна.

Забраняват ГМО в детските храни

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 99

18,5% от фирмите са съкратили хора през април

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 99

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 477

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 227

/ брой: 99

Българите от Болград и ленивата държава

автор:Мирослав Попов

visibility 212

/ брой: 99

Датата

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ