21 Юни 2019петък02:44 ч.

Пуберът Вашингтон

/ брой: 89

автор:Юри Михалков

visibility 56

Вашингтон спря водата за посолството на Венецуела, миналата седмица бе дръпнат и шалтерът на сградата. Причината е, че посолството все още е под контрола на законния президент Мадуро.

За да не бъде обвинена ДУМА във фалшив коментар, трябва да се направи пояснение. В мисията няма професионални дипломати. Те бяха изгонени от САЩ в хода на международния им натиск срещу Мадуро. Вместо тях президентът упълномощи група активисти да влязат в посолството и да представляват страната му. Те дори получиха ключовете на мисията от напусналите дипломати. Така че сградата на посолството си остава дипломатически обект, за който страната домакин е длъжна да спазва правилата от международните конвенции. 

Ясно е защо Вашингтон е предприел атаките "на тъмно", а сега и с режима на водата - да изгони поддръжниците на Мадуро и посолството да бъде взето от хората на американската марионетка Хуан Гуайдо, самопровъзгласил се за президент на Венецуела.

Навремето в нашия средношколски клас спадах към лошите момчета, които бягаха от час, пушеха, за да се правят на мъже в собствените си очи, не учеха, за да не им лепнат етикета "зубрачи". Съответно все гледаха да напакостят на "зубрачите". И в междучасието преди следващия час свивахме тетрадките с домашните на някои отличници. Да не изкарат поредната шестица или за да получат дежурната за нас тройка. Известно време схемата работеше и ние злорадствахме, че не сме единствените тройкаджии.

Сега разпознавам Вашингтон в някогашния си инфантилизъм. Но ако това състояние е простимо за пубер, за държава, която се има за цивилизационна отличничка, подобна гаменюрщина означава, че ще трябва да повтаря учебната година на международното поле. Трябва да си непоправим пубер, щом си вярваш, че затягането на кранчето или дръпването на шалтера за една сграда ще ти донесе шестица в геополитиката.

БСП спаси пощите в малките селища

автор:Юлия Кулинска

visibility 98

/ брой: 117

Една трета от жилищата са необитаеми

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 117

Властта взе нов дълг за над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 117

Русия готова за диалог, колкото САЩ

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 117

Иран се хвали със свален US-дрон

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 117

141 доживотни присъди заради опит за преврат

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 117

Умуват кой ще управлява ЕС

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 117

За един пробит лев

автор:Ина Михайлова

visibility 115

/ брой: 117

Един излишен конгрес

автор:Николай Шопов

visibility 188

/ брой: 117

Кандидати...за Гинес

автор:Лозан Такев

visibility 75

/ брой: 117

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ