04 Април 2020събота16:10 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Прокуратурата поиска от КЕВР проверка на цялата ВиК мрежа

/ брой: 35

автор:Дума

visibility 353

Върховната административна прокуратура (ВАП) е възложила на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да направи незабавна проверка за състоянието на мрежата за водоснабдяване и канализация (ВиК) в страната, включително изграждане на водопроводи, които не са пригодени за водоснабдяване, съобщиха от прокуратурата. В резултат на това се създават предпоставки и за аварии, и за разпиляване на води, се казва още в текста. Проверката се извършва предвид голямата обществена значимост на проблема, тъй като се засягат значими обществени интереси, посочват от прокуратурата.

Ще бъде проверено изпълнението на дейностите от ремонтните и производствените програми от утвърдените бизнес планове, задължителни за ВиК оператора, както и влаганите материали. Другата проверявана област е годишните целеви нива на показателите за качество на предоставяните ВиК услуги, включително и за намаляване на загубите на вода, заложени в бизнес плановете.

При установяване на данни за извършено престъпление ще се уведомят незабавно органите на МВР, съответната компетентна прокуратура. Обобщен доклад с пълните данни за резултатите от проверката и предприетите мерки от КЕВР ще бъде изпратен на ВАП. В съобщението обаче не се посочват срокове за това.

Едва 228 фирми искат помощ по схемата 60/40

автор:Дума

visibility 32

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 468

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 901

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 700

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 423

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 297

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ