29 Март 2020неделя04:06 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Няколко думи

Профсъюзна власт

/ брой: 12

автор:Велиана Христова

visibility 695

Работа ли е на синдикатите не просто да подкрепят властта, а и да вършат работата й. Прави са родителите да питат с какво право лидер на образователен синдикат на КНСБ праща ултимативно писмо до директорите на училища и забавачки да организират подписки сред учителите в подкрепа за идеята на МОН и 4-годишните деца да са задължително в детска градина. Инициативата била съгласувана с МОН!

Лоша или добра е идеята е друга тема. Един синдикат може да каже, да речем, има ли достатъчно учители и квалифицирани ли са за замислената стъпка. ДУМА неведнъж напоследък се диви на хъса, с който профсъюзи у нас правят общи планове с работодатели и власт ту за минималната заплата, ту за работното време, ту за демография, за енергетика и за каквото се сети човек. Ако съдим по всекидневните вече публични искания на работодателите за орязване на трудовите права на българина, ни става странно защо синдикатите също всеки ден не им се опълчват. Защо Такева не поиска задължителна подписка примерно срещу подмяната на историята с политически внушения в новите програми и учебници? Директори и учители се възмущават, но помежду си, страх ги е да говорят. Щото трябва да се яде. Дали пък не са получили някой синдикален ултиматум, съгласуван с МОН?            

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ