18 Октомври 2024петък20:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петя Цанкова: Непредвидимостта в държавата е причина инвеститорите да усещат несигурност

автор:Дума

visibility 328

Водачът на листата на „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в Пазарджик Петя Цанкова и членове на листата се срещнаха и разговаряха по проблемите на бизнеса и на региона с представители на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. В дискусията участваха бизнесмени от различни производствени и търговски сектори на икономическия живот.

В производствената база на РАИС те обсъдиха с представители на левицата редица наболели проблеми, сред които недостигът на работна ръка, несъответстващото на нуждите на бизнеса средно и висше образование, демографският срив и политическата нестабилност.

„Непредвидимостта в държавата е причина инвеститорите да усещат несигурност“. Това заяви Петя Цанкова и сподели, че „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ има готова управленска програма и политики във всяка една сфера от обществения и икономически живот. Една от програмите им в подкрепа на младите предприемачи до 29 год. предвижда улеснен достъп до финансови ресурси.

„Обществената апатия и безразличието, на които сме свидетели, прави политиката едностранен и в този смисъл неработещ процес. Защото политиката трябва да е двустранен процес и вие, бизнесмените, трябва да посочвате проблемите от вашия сектор, да предлагате решения, а ние, политиците, да облечем това в законодателство“, посочи още Петя Цанкова. Тя подчерта, че ниската избирателна активност дава огромен превес на хората, които купуват гласове и с този си акт погазват демократичността.

Вторият в листата – Трендафил Величков, поздрави ръководството на РАИС за развитието на компанията. „Бях тук като областен управител на Пазарджик на първата копка на новата производствена база и сега се радвам на това, което виждам в РАИС“, каза Трендафил Величков. Той подчерта, че всички в листата на „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в 13-ти МИР – Пазарджик са местни хора и целта им е да решават конкретни проблеми на жителите и на бизнеса от региона. Той пожела да чуе от предприемачите къде виждат те левицата – в коалиция или не, на което получи отговор от Иван Иванов, управител на „Хебърстрой“, че човек се познава най-добре по приятелите му, затова да внимават с кого се сприятеляват.

„Моето естествено място е в една обединена листа, тъй като последното десетилетие съм работил именно за това обединяване на Левицата“, посочи Трендафил Величков.

В дискусията от листата на „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“  участваха също Гълъбина Карамитрева, Иван Стоянов, Николай Тумбев и Веска Андонова.

Представителите на бизнеса поставиха като проблеми трудовата миграция, ниската квалификация на работещите, ниското ниво на образование, една от причините за които е и делегираният бюджет и правилото, че парите следват ученика. Земеделци, членуващи в Сдружението на предприемачите, поставиха като належащ проблем осигуряване на напояване за земеделските площи. По думите им Пазарджик и регионът са сред най-пострадалите от засушаването. Възстановяването на мрежата от напоителни канали и връщането на контрола от страна на държавата върху напояването е правилната крачка според бизнеса.

Предприемачите от Пазарджик препоръчаха да се мисли върху финансирането на система за капково напояване на земеделски площи, което е изключително ефективно и икономично решение на проблемите, предизвикани от засушаването. По този въпрос Трендафил Величков препоръча на местните земеделци да работят в посока на развитие на доброволните кооперации, които да кандидатстват за съответно финансиране на дейности, обезпечаващи напояването.

Кандидатите от листата на „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ и предприемачите се обединиха в това, че основен проблем пред бъдещото управление ще е демографската криза и „изтичането на мозъци“. „България се превърнала в донор на кадри за Западна Европа. И ни вземат не само кадрите, но с тях и бизнеса“, посочиха предприемачите.

Чуждите инвестиции се сринаха със 77% за година

автор:Дума

visibility 544

/ брой: 199

Завършването на първия лот от "Хемус" се отлага

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 199

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 1257

/ брой: 198

Планът на Зеленски удари на камък в НАТО

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 199

Атина против двустранните мигрантски споразумения

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 199

София и Скопие ще строят Коридор №8

автор:Дума

visibility 635

/ брой: 199

Аржентина и България заедно на Антарктида

автор:Таня Глухчева

visibility 701

/ брой: 199

Безсрамие!

автор:Мая Йовановска

visibility 653

/ брой: 199

Мутра „спасител“

автор:Юри Михалков

visibility 575

/ брой: 199

100 решения за България

автор:Дума

visibility 515

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ