15 Август 2024четвъртък23:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борислав Гуцанов: Необходимо е стабилно управление и да спре безумието - за три години седем пъти избори

Доста е притеснително, че у нас може да се изтегли необезпечен кредит от 150 милиона лева, какъвто е случаят с ББР

автор:Дума

visibility 652

"Работата по съставяне на служебния кабинет е в разумните срокове. Считам че кандидатът за министър-председател се нуждае от време, за да видим кои министри ще предложи, кои министри от старото служебно правителство ще останат и кои ще бъдат заменени. Нормален процес, това не може да стане за 48 часа, в крайна сметка говорим за управлението на държавата. независимо че е служебен кабинет, той трябва да има едни смислени и нормални министри. Не мога да преценя дали има намеса в съставянето на служебния кабинет, нека видим състава му. И тогава ще коментираме, като видим какви са кандидатите за министри на различните министерства."

С тези думи председателят на ПГ на "БСП Борислав Гуцанов" призова за спокойствие в кулоарите на Народното събрание.

Той припомни, че внушението за  Горица Грънчарова - Кожарева като човек, близък до БСП, се е изчистило още на първия час, след като е било казано. С БСП никой не е говорил за служебни министри и социалистите не смятат, че трябва да се говори, защото това е служебен кабинет.

Гуцанов отбеляза и позицията на БСП, че най-важното е да има стабилен кабинет на Република България, който да се занимава със сериозните проблеми на държавата:

"Според нас един от тези проблеми е здравеопазването. Уж е безплатно, но някой съмнява ли се, че е платено и докога ще се протежират частни болници за сметка на държавните и общинските, най-вече за сметка на здравето на българските граждани? За социалните придобивки - еднакво ли живеят хората според това какво изработват, или за пореден път сме свидетели на безкрайни неравенства! Това може ли да се случва в една Европа през 21 век? В икономиката и енергетиката сме свидетели на национално предателство след предателство спрямо енергетиката на България. Всеки един от нас си плаща тока и той става все по-скъп и по-скъп".

Гуцанов се спря на още проблеми пред държавата:

Ако се изградят атомните централи на нормални цени такава ли ще бъде цената на тока? Зелената енергия е 15-18 пъти по-скъпа от ядрената енергия. Това се отразява на всяко едно домакинство, на икономиката на България. БСП държи на тези приоритети те по всякакъв начин да водещи. Образованието - не може в 21 век на високите технологии да сме свидетели на това, което се случва. Да, необходимо е стабилно управление на държавата и да престане това за три години - седем пъти предсрочни избори."

Социалистът сподели още че е доста притеснително е да се изтегли необезпечен кредит от 150 милиона лева:

"Няма как това на нас или на вас да се случи, най-вероятно е да има някаква протекция, ако всичко е така, както се коментира в публичното пространство." 

Народният представител каза, че БСП е дала формулата за стабилно управление - експертен кабинет, който да припознае няколко национални цели.

"Най-лесното е с една партия и с един човек да се разделиш и да се скараш. Идеята е как да направиш обединение за по-добрия начин на живот на българските граждани и на България. Да се намерят тези експерти, не само политически фигури, които да видят приоритетите за страната ни, те трябва да бъдат припознати от всеки един български гражданин. Както влизането ни в ЕС беше кауза, ето такава кауза трябва да се намери и за това правим това ляво обединение. За да има друга енергия в България, не можем да продължаваме по този начин", заключи председателят на ПГ на "БСП за България".

1700 работници от "Марица Изток" - предсрочно в пенсия

автор:Дума

visibility 614

/ брой: 155

Спират разширението на "Чирен" заради проверката на Кьовеши

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 155

LNG терминалът в Александруполис ще заработи на 1 октомври

автор:Дума

visibility 501

/ брой: 155

2% ръст на икономиката през второто тримесечие

автор:Дума

visibility 604

/ брой: 155

Гърция се залавя с пожара до България

автор:Дума

visibility 702

/ брой: 155

Протест в Братислава срещу словашката култура

автор:Дума

visibility 623

/ брой: 155

Масови съкращения в германската икономика

автор:Дума

visibility 673

/ брой: 155

Накратко

автор:Дума

visibility 2322

/ брой: 155

Чудна Картинка

автор:Нора Стоичкова

visibility 1892

/ брой: 155

Излизаме от релсите

visibility 1604

/ брой: 155

Радев, спаси децата ни!

автор:Юри Михалков

visibility 1363

/ брой: 155

Що е ляво и има ли то почва у нас?

visibility 754

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ