16 Август 2024петък00:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гърция се залавя с пожара до България

Макар огненият фронт край Атина да е овладян, опозицията иска оставки

/ брой: 155

автор:Дума

visibility 738

След потушаването на големия пожар край Атина вниманието на гръцките власти се насочва към огнената стихия по билото на планината Славянка до българската граница, предаде БТА.
Централните гръцки медии публикуват материали за пожара след протести на местните жители. Кметът на района каза, че пожарът тлее от почти месец и властите не са изпратили самолети да гасят. Той информира и за мерките от българска страна, които според него са по-ефективни. Депутати от района на Серес настояват незабавно да се изпратят самолети да гасят на Славянка.
Пожарът край Атина вече няма активни фронтове и огнеборците са се съсредоточили върху гасенето на стотици бавно горящи райони, предаде БТА. Част от активните огнища в областта Атика, в която е и Атина, са загасени, но още има опасни места по 25-километровия огнен фронт. Горят 160 малки огнища, добави БНР. Последиците от бедствието са един човешки живот, над 100 напълно изгорени къщи, над 100 000 декара унищожена гора. Опозицията използва тези данни в искането си за незабавна оставка на министъра за гражданска защита и на началника на пожарната.
Правителството обсъжда икономически мерки в помощ на пострадалите. Те включват еднократна помощ за възстановяване на къщите, премахване за три години на данъка върху имотите, намаляване на данъците на пострадалите фирми и средства за възстановяване на оборудването.
В Косово е избухнал пожар близо до летището на столицата Прищина, огънят е бил локализиран. Леки изгаряния по ръцете е получил бизнесмен, опитвал да загаси пламъците. Пожарът не е умишлен, тръгнал е от депо за гориво. Пожар пламна и в зоната на Национален парк „Шар планина“ в Южно Косово. Макар огънят да не е локализиран, властите уверяват, че няма опасност за живота и имуществото на хората.
Два сръбски вертолета пристигнаха в босненската местност Тиентище за потушаване на голям пожар в района на Националния парк "Сутиеска".
Междувременно босненският град Зеница постави във вторник нов августовски рекорд в Европа - измерената температура бе 42,6 градуса по Целзий.

1700 работници от "Марица Изток" - предсрочно в пенсия

автор:Дума

visibility 614

/ брой: 155

Спират разширението на "Чирен" заради проверката на Кьовеши

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 155

LNG терминалът в Александруполис ще заработи на 1 октомври

автор:Дума

visibility 501

/ брой: 155

2% ръст на икономиката през второто тримесечие

автор:Дума

visibility 604

/ брой: 155

Гърция се залавя с пожара до България

автор:Дума

visibility 702

/ брой: 155

Протест в Братислава срещу словашката култура

автор:Дума

visibility 623

/ брой: 155

Масови съкращения в германската икономика

автор:Дума

visibility 673

/ брой: 155

Накратко

автор:Дума

visibility 2322

/ брой: 155

Чудна Картинка

автор:Нора Стоичкова

visibility 1892

/ брой: 155

Излизаме от релсите

visibility 1604

/ брой: 155

Радев, спаси децата ни!

автор:Юри Михалков

visibility 1363

/ брой: 155

Що е ляво и има ли то почва у нас?

visibility 754

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ