24 Октомври 2020събота10:18 ч.

Привилегировани

/ брой: 182

автор:Аида Паникян

visibility 883

Понятието "закрито обществено място" комай невинаги е точно закрито. Нещо като "според зависи", за по-голяма тежест може да се ползват различни юридически термини. Т.е. въпросното обществено място е закрито за масовия гражданин и не е толкова закрито за властимащите. Поне що се отнася до носенето на предпазни маски и санкциите за неносенето им. И да се разберем: ученикът в училище, гражданинът в банка, в магазин, в аптека, в трамвай и пр. подлежат на глоба, но премиерът, депутатите Му и други властимащи без маска на закрити обществени места - не. 

Впрочем, министерските заповеди очевидно винаги са подчинени не на интересите на народа, а на нарежданията на премиера. Не раздаването на пари от джипа създава у хората усещане за справедливост и равнопоставеност, а еднаквото изпълнение на правилата.

От началото на пандемията у нас сме свидетели на множество противоречиви послания от властта, нерядко и нелогични, които винаги подлежат на тълкуване. А това ги прави неизпълними в пълен обем и съответно - неподлежащи на контрол и на еднаква санкция. И досега не е ясно защо трябваше първо нощните заведения да бъдат отворени, а не например концертните зали. И днес не е ясно защо през пролетта премиерът неистово се "грижеше" за здравето и живота на българите, а през юни им каза като искат да се пазят, да се пазят сами.

Посланията за КОВИД-19 у нас месеци наред се мятат от едната крайност (тоягата за някои) в другата (морковът за други) с едничката очевидна цел ГЕРБ да трупат точки и да стоят на власт. Но как да повярваме, че епидемията у нас затихва, като не е изключено числата да са манипулирани така, че да обслужат властта, която утре ще се похвали, че е извила врата на вируса? Как да повярваме на политици, които не изпълняват елементарни правила (не носят маска или шофират с несъобразена скорост, строят незаконни тераси и пр.)? Те или априори са изключени от правилата, които създават, или не вярват, че създадените от тях правила са оправдани! 

И остава открит въпросът: "Закрити ли са всички закрити обществени места за всички български граждани?"

От неделя спим с час повече

автор:Дума

visibility 41

Слънчева събота, температури до 26 градуса

автор:Дума

visibility 87

1589 са новите случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 100

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 707

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 201

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 622

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 880

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 407

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ