05 Юли 2020неделя14:08 ч.

Приемат оферти за капацитета на терминала край Александруполис

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 852

Обвързващи оферти за резервиране на капацитета на бъдещия терминал за втечнен газ край Александруполис ще се приемат до 24 февруари, съобщиха от проектанта компания "Газтрейд", с която "Булгартрансгаз" подписа предварителен договор за придобиване на 20 процента от капитала й. Процедурата е обявена на 9 януари, ден след парафирането на това споразумение, което до дни се очаква да бъде преоформено в конкретен договор и акционерно споразумение с останалите участници в капитала – 40 на сто за представител на гръцката фамилия Копелузу и по 20 на сто за гръцката ДЕПА и "Газлог".

В първата фаза на пазарния тест за резервирането на използваемия капацитет на терминала от 5,5 млрд. куб. м играха 20 дружества и внесоха заявки за 12.2 млрд. куб. м. Сега "Газтрейд" очаква да получи обвързващи оферти от широк кръг от участници, включително компании доставчици на газ, електроснабдителни дружества, други крайни потребители, газоразпределителни компании и търговци. Сред участниците в търга ще е и българският държавен доставчик "Булгаргаз", за който миналата седмица правителството реши да участва със заявки за минимум 300 млн. куб. м годишно, или 500 млн. куб. м максимално за период от 3 до 5 години. 

Гърция няма да приеме строгите условия на ЕС

автор:Дума

visibility 57

18 загинали при наводненията в Япония

автор:Дума

visibility 124

Избори за парламент в Хърватия

автор:Дума

visibility 112

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 652

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 772

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1353

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ