29 Март 2020неделя01:30 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Георги Кадиев:

През последните 10 месеца са събрани 300 млн. лв. по-малко ДДС

/ брой: 275

автор:Дума

visibility 763

В алтернативния бюджет на БСП влизат повече приходи за 2 млрд. и 300 млн. лв. Това каза в интервю по БНР Георги Кадиев от БСП и бивш заместник-министър на финансите. Той уточни, че приходите са основно от данъци и такси. Кадиев поясни, че са включени два вида мерки. Едната е промяна в осигурителните ставки - увеличение с 2% общо. Втората мярка е повишаване на събираемостта. Друга мярка в алтернативния бюджет на БСП е увеличение на пенсиите. Кадиев поясни, че това дори не е увеличение, а е инфлационна надбавка.
По отношение на повишаването на събираемостта той каза: Те могат да правят пиар акции, но суровите данни са лесно видими, допълни Кадиев. За първите 10 месеца са събрали с 300 млн. лв. по-малко ДДС, отколкото през 2009 година. Агенция "Митници" увеличи три ставки - на дизел, на цигари и електроенергия, вместо да се съберат около 600 млн. лв. повече, както бяха заложени, няма да изпълнят и до порядъка от 300-350 млн. лв., подчерта Кадиев.
Той заяви още, че има повишаване на събираемостта на акцизите от алкохола. "Срещата с алкохолните босове си изигра ролята", поясни Георги Кадиев и допълни, че това е положителен фактор.
Според него отдавна е трябвало да се увеличи минималната работна заплата от 240 на 270 лева. "Данъци и такси са моя болна тема, искам нещата да вървят в правилната посока", подчерта Кадиев.
По повод работата на Столична община, Кадиев каза, че тя работи лежерно, като община, която си е решила всички проблеми, но са много проблемите. На завода за боклук му трябват минимум 2 години и най-вероятно през 2012 г. ще заработи, допълни Кадиев. Кой биеше Бойко Борисов през устата да казва, че за 2 години ще направи завод. Той не знаеше ли колко време е необходимо за това, попита Кадиев. Относно броя на общинските съветници, Кадиев заяви, че не счита за правилно тяхното намаляване с 20%.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ