05 Юни 2020петък00:32 ч.

През 2010-а са закрити 30% от фермите

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 537

Около 30 на сто от животновъдните ферми са закрити през 2010 г., вносът на мляко е 60 процента, а през 2007 г. е бил 12 процента, обявиха вчера представители на бранша. Според тях тези данни онагледяват унищожаването на животновъдството, което фермерите настояват да се превърне в приоритетен отрасъл. Те искат официално браншово споразумение с правителството, в което да се гарантира изпълнението на исканията им. За да има време да бъде подписан документът, отлагат планирания за 10 февруари протест пред Министерския съвет за 17 или 21 февруари.     Животновъдите настояват за промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, според който доходите на земеделските производители физически лица ще бъдат облагани върху 40 процента от приходите. Те предлагат промяна в Търговския закон, с която според тях ще могат да се признават разходите от регистрираните по Закона за ДДС земеделски производители за поддържане на стопанствата им. Регистрираните по Закона за ДДС земеделски производители да заплащат данък печалба, а нерегистрираните - патентен данък. Другите искания на животновъдите са за оземляване, възстановяване на акциза за горива, държавна помощ за имунопрофилактиката в животновъдството, за пасищно отглеждане и хуманно отношение към животните и за биволовъдството. От бранша настояват също да не бъдат санкционирани получателите на субсидии за стари периоди поради пропуските на общинските служби по земеделие и на земеделското министерство и липсата на актуална ортофотокарта.
Според животновъдите е необходимо да се създаде Консултативен съвет по животновъдство на пряко подчинение на министъра на земеделието, в който всеки месец управляващите да отчитат пред хората от бранша извършеното в сектора.

Ново огнище на COVID-19 в Сърница

автор:Дума

visibility 6

От КЕВР заговориха за по-евтино парно

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 105

Забраняват игралните зали извън курортите от 2026 г.

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 105

НСИ отчете най-ниския ръст на икономиката от 5 години

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 105

НАП няма да запечатва обекти за малки нарушения

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 105

Германия подпомага икономиката със 130 млрд. евро

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 105

Протестите в САЩ стават по-мирни

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 105

Путин гневен заради екокатастрофа

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 105

Датата

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 675

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ