01 Март 2021понеделник19:33 ч.

ново:

Честита Баба Марта! Честита Баба Марта!

Претоплена манджа

/ брой: 192

автор:Евгени Гаврилов

visibility 935

Ако има нещо, в което българските политици, особено управляващите, са виртуози, то това е писането на програми и стратегии, които в повечето случаи са безсмислени. По принцип подобни документи се появяват на бял свят след доста усилия на много хора и моментално след това биват захвърлени в някое чиновническо чекмедже и забравени. Освен това по правило в подобни документи се прави поредният опит за откриване на топлата вода. Затова, като се зачете човек в тях, у него остава вкусът на претоплена манджа. Не прави изключение и публикуваната за обществено обсъждане на страницата на правителството Национална програма за развитие до 2030 г.

Дотогава България трябва да е държава с "висок жизнен стандарт и конкурентоспособна, нисковъглеродна икономика. Страната трябва да разработва и внедрява иновации, адаптирайки се към променящия се свят чрез своето високообразовано и здраво общество. То представлява плодородна почва за идеи и притегателна сила за инвестиции и човешки капитал. Уникалните културни и природни дадености на българските региони се оползотворяват отговорно и устойчиво. Те са интегрирани помежду си и със света посредством високоскоростни пътни и оптични връзки, утвърждавайки мястото на страната като кръстопът на идеи и блага в Европа. Българският гражданин играе активна роля в бъдещето на своята държава, има богати възможности за личностно и професионално развитие и живее в справедливо и толерантно общество, в което гласът му се чува".

Не, това не са обичайните тезиси на другаря Тодор Живков, с които обществото бе облъчвано преди поредния конгрес на БКП. Но тогава поне част от намеренията ставаха реалност. Това сега е извадка от новия стратегически документ на сегашното правителство. Както е известно, освен при Живков, Борисов слугува и при Симеон Сакскобургготски, който също обещаваше да ни оправи за 800 дни. Уви. Някой беше казал, че преди избори и преди война се лъже най много.

Тегленето на пари от банкомат поскъпна

автор:Дума

visibility 1002

/ брой: 41

Нови стикери за електроуредите от днес

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 41

Очакват поскъпване на стоки и услуги

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 41

Туроператори на протест, провозвачи плашат с блокада

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 41

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ