20 Септември 2021понеделник20:02 ч.

Престъпления без наказания

/ брой: 176

автор:Лозан Такев

visibility 1635

Преди 29 години поставихме заедно възторжено и с надежди началото на очакваните промени. Преди 18 от тях промените се увенчаха с най-великия закон на прехода и демокрацията у нас. Периодът 1944-1989 г. (между 9 септември и 10 ноември) беше обявен за престъпен. А в приетия закон на 26 април 2000 г. е записано, че БКП (БРП-комунисти) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България и в нарушение на Търновската конституция. И БКП е отговорна за управлението на държавата за времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довела страната ни до национална катастрофа. През този период целенасочено България е отклонена от европейската цивилизация, нарушени са човешките права и свободи, настъпил е морален упадък, икономическа разруха, разрушени са моралните ценности. Замират образованието, науката, културата, безогледно е унищожена природата. БКП е била непрекъсната заплаха за човешките права, за възпитанието на младото поколение, за моралните и нравствени устои на обществото ни, смачкан и потъпкан е патриотизмът на българина, поругано е националното достойнство, загубен е държавният суверенитет... Престъпления, достойни за новите учебници по история. Престъпления, достойни за наказания и санкции.
На 24 ноември 2016 г. Методи Андреев, Мартин Димитров, Петър Славов и Вили Лилков предлагат поправки към закона, за който 104 общо от 240  души дават откровено гласа си. Искат забрана на всичко, свързано с БКП и престъпния период 1944-1989 г. Искат забрана на възхвалата и одата за социализма и БКП. Нямат място в живота ни предмети, знаци, значки, флагчета и спомени даже, свързани с времето на социализма. Предлагат санкции и глоби. Предлагат съответните наказания за престъпленията към народа и личността. И в историята ни се записват новите понятия.
Вече три десетилетия, а особено последното, в политическия ни речник, в новините всеки ден присъстват корупцията, шуробаджанащината, престъпността, закриването на фабриката за илюзии и стотици заводи, градчета и села, закриването на селското стопанство, на военнопромишления комплекс, реституция, приватизация, концесии, обществени поръчки, далавери...
Следват групови изтребления. 15 взривени, 13 удавени при Аспарухово, 17 убити край Своге, следват Мизия, Хитрино, Бисер, Цар Калоян, Мездра, Кнежа... И още катастрофи, наводнения, пожари и "чадъри" при съдебните процеси. Следват терминалите, през които стотици хиляди са напуснали безвъзвратно страната ни.
Трайно се настаняват във всекидневието ни бедността и несправедливостта. Евроатлантическите ценности изместват традиционните и се настаняват в учебниците. Идват и трайно присъстват ало измамниците на дребно и на едро в държавата. Идва организираната престъпност, с която никой не се справя вече три десетилетия. Отвличания, рекети, рушвети, подкупи, неплатени данъци в огромни размери, неизвестни извършители, убийства по непредпазливост, обири на банкомати и църкви, търговия с доверие. През цялото време купуването и продаването на гласове е обявено за престъпление.
Идват социалното неравенство и стабилните ниски доходи. Идват първите места по корупция, престъпност, смъртност, несправедливост. И последните по раждаемост, щастие, спокойствие и сигурност, доходи, пенсии, заплати. Идват новите измерения на престъпността. Престъпления без наказания...

 

НАП спря 14 сайта за залагания

автор:Дума

visibility 208

Пари за пътища чак догодина

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 180

Токът за битa поскъпва неизбежно

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 180

Губим 40 000 работници годишно

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 180

Ваксината на Pfizer е безопасна за деца между 5 и 11 години

автор:Дума

visibility 145

Кметът на Кабул нареди жените да си стоят вкъщи

автор:Дума

visibility 142

Стрелба в университет в Сибир, има ранени

автор:Дума

visibility 212

Приключиха изборите за Държавната дума в Русия

автор:Дума

visibility 356

Между възхода и падението

автор:Евгени Гаврилов

visibility 425

/ брой: 180

Какво ни предлага дуетът Петков-Василев

visibility 1216

/ брой: 180

След края на 46-ото НС: Присъдата е сурова

автор:Мирослав Попов

visibility 658

/ брой: 180

Кучешко-човешки живот

автор:Таня Глухчева

visibility 363

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ