09 Април 2020четвъртък17:57 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Премахване на безработицата, грижа за децата и социално слабите са приоритетите на БСП

/ брой: 130

автор:Юлия Кулинска

visibility 345

Приоритет за Коалиция за България в 42-ото НС са мерките за поддържане и увеличаване на заетостта, за отглеждане на децата и за подпомагане на социално най-затруднените. Това обяви Янаки Стоилов. Социалистите предлагат спешно да се направят промени в Закона за насърчаване на заетостта с цел да се стимулира наемането на работа на повече млади хора, в Закона за гарантиране вземанията на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя с цел да се получават начислени, но неизплатени заплати. При второто четене на законопроекта за бюджета на ДОО за 2013 г. увеличаваме размера на обезщетението за отглеждане на дете от една до две години - от 240 на 310 лв. още от 1 юли тази година и подготвяме промени в закона за семейните помощи с цел да се увеличат детските надбавки и кръгът на семействата, които ги получават, съобщи депутатът.
В Кодекса за социалното осигуряване се предвижда облекчаване на пенсионирането на лица, на които не достигат 2 години трудов стаж или възраст. Стоилов подчерта, че БСП и КБ подкрепят обявения от правителството пакет от социални мерки за следващите месеци.
Ще продължаваме да настояваме да се намерят възможности чрез ребалансиране на енергийния сектор и намаляване на свръхпечалбите и злоупотребите да не се допуска увеличаване на цената на електроенергията, изтъкна Янаки Стоилов. Социалистите споделят изразените от кабинета намерения за подобряване на бизнес климата и за насърчаване на инвестициите, за ревизия на Закона за обществените поръчки, за да се направят процедурите по-прозрачни и с реална конкуренция между кандидатите.
"Знаем, че недоимъкът прави хората нетърпеливи, а несправедливостта ражда недоволство. Затова се нуждаем от авторитетна и икономически активна държава. Това искат хората от нас, за това работим и това очакваме от следващите действия на правителството", допълни Стоилов.

Борисов разпореди Мавродиев да бъде уволнен от ББР

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 68

Има достатъчно агнешко за Великден

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 68

Испания е близо до овладяване на епидемията

автор:Дума

visibility 116

Борис Джонсън е клинично стабилен

автор:Дума

visibility 241

Байдън ще се изправи срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 265

Из архивите на ЦРУ за България

автор:Христо Георгиев

visibility 1176

/ брой: 68

Изповед на лошия закон

автор:Владимир Георгиев

visibility 306

/ брой: 68

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ