25 Октомври 2021понеделник15:02 ч.

Позиция

Предварително клетвопрестъпници

Министрите на Бойко Борисов - бисер до бисера...

/ брой: 262

автор:Велко Вълканов

visibility 2128

Новото правителство положи предвидената в конституцията клетва. Тържествено звучаха клетвените думи: "Заклевам се в името на Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите  на народа. Заклех се!".
Една клетва винаги поражда особено вътрешно състояние. Тя е свещенодействие, при което собственият дух се приобщава с духа на народа, за да произведе определена нравствена ценност. Но произнесените от народните представители клетвени думи предизвикаха у мен не чувството за тържествено извисяване на духа, а обратното,   чувството на омерзение. Не вярвах почти на никого от полагащите клетва народни представители. Те  всички, или почти всички, бяха предварително легитимирани клетвопрестъпници. Всеки от тях  неведнъж вече е изменял на една или друга преди това полагана  клетва. Как мога да вярвам, че те ще останат верни и на сега положената клетва. Уверен съм, че още следващата минута те ще нарушат клетвените думи. В себе си те вече са ги нарушили.
Министър-председателят Бойко Борисов е клетвопрестъпник. Дълги години клел се във вярност към Българската комунистическа партия, той днес хули нея и нейната приемница БСП с най-грозни думи. Този човек ще измени на всяка друга система, която се окаже несъвместима с неговите интереси. В себе си той носи не клетви за вярност, а добре осъзнати интереси.
Способността да останем верни на дадена клетва предполага висока нравственост. Но каква нравственост можем да търсим у тези хора, които в течение на десетилетия пряко или косвено най-безсрамно ограбваха народа ни. Каква нравственост можем да търсим у един Б. Борисов, който без всякаква нужда разпореди да бъде унищожен с противотанкови гранати дребен престъпник. Той, разбира се, никакви угризения на съвестта няма за убийството на Чакъра. Голяма работа! Ликвидирал е просто един от ония, които той отнася към категорията на "лошия материал" (лошият материал трябва а се чисти, за да останат единствено и само представители на качествения материал като г-н Б. Борисов). Няма как да не отбележим и тази  проява на висок личен и професионален морал, когато министър-председателят Б. Борисов нареди на свой подчинен да прекрати служебно извършваната проверка в бирената фабрика на свой приятел. Бил поел ангажимент, а той, като човек на морала, държи да спазва дадените обещания.
Никаква нравственост не се открива и в цялото обкръжение на лидера на ГЕРБ. Тия хора, както изглежда, са се събирали по признака алчност и безогледност. Думата нравственост например бурно отскача от всяка среща с лицето Цветан Цветанов, който бе и продължава да е и дясната, и лявата ръка на Б. Борисов. Това, което не може да направи лявата ръка, го прави дясната.
Трудно ще откриете нравственост и у  съзаклятниците на ГЕРБ. Кой в Реформаторския блок ни е дал пример за висока нравственост, поставена в служба на действителните обществени интереси. Една от лидерите на РБ г-жа Кунева бе години наред на служба в Европейския съюз, където защитаваше не интересите на България, а на ЕС, респ. на различни държави от ЕС. Именно г-жа Кунева предаде българските интереси, като в рекордно кратък срок приключи преговорите по присъединяването на България към ЕС. Тя, заедно с Иван Костов, затвори двата ядрени блока в Козлодуй, обслужвайки по този начин чужди енергийни интереси. Но тя, както разбираме, продължава да не изживява никакъв душевен смут. Чиста душа, лъчезарна усмивка. Безнравствеността е преминала в цинизъм.
От Реформаторския блок да преминем към АБВ, което се оказа истинско нравствено бунище.  Бившият председател на БСП, бившият президент на Република България, избран с гласовете на БСП, бившият човек Георги Първанов, се постави в пряка услуга на заклетия враг на БСП Б. Борисов. Това падение няма равно в политическата история на нашата страна. Този човек е срам не само за самия себе си, но и за партията, на която доскоро е бил член. Първанов е срам за всеки българин, който държи на своята чест и достойнство.
Към Първанов се прикачи и Ивайло Калфин. Отново невероятно падение. Бивш депутат от БСП, след това кандидат за президент, издигнат от БСП, за когото работихме всички, който, след като не успя до стане президент, но стана все пак евродепутат с гласовете на БСП, сега - обърнал се на 180 градуса, се оказа в прегръдката на Б. Борисов. Господи! Как сега да се възторгнем като Ботев: "Какви е деца раждала, раждала, ражда и сега, българска майка юнашка".
Лек ужас ще ни обхване, ако пък се заровим не само в нравствените, но и в професионалните качества на депутатите от двойно-тройната коалиция. Там над всички си извисява фигурата на председателя на обезлюдения СДС, титанът  Лукорски, който в Славовица тази година заяви, че Стамболийски бил убит от... комунистите (!?). Освен с непростимото си невежество тази особа се прояви, както виждаме, и като безсъвестен клеветник. Имаме всички основания да смятаме,    че цялото това правителство е съставено по образ и подобие преди всичко на този човек, назначен за министър на икономиката (тук не знам какво трябва да има: смях или плач).
Истинска политико-нравствена находка на герберите е министърът на правосъдието Христо Иванов. Довчера той оглавяваше противоправните  протести, рушейки основите на правния ред, днес същият той е министър на правосъдието, за да укрепва основите, представете си, пак на правния ред. Историята е решила да се подиграе с нас, като направи министър на правосъдието именно него.
С кого да продължа? Бисер до бисера, които предизвикват цялото отвращение на всеки почтен гражданин. Във всички случаи прави впечатление, че много от министрите на Реформаторския блок са взети направо от улицата, за да внесат уличен ред и в официалното управление на държавата ни. Откъде се взеха за министри и някои дамички, взети който знае откъде и кой знае за какво. Във всички случаи министрите на Борисов са ярки представители на безпринципните компромиси. За тях важното е очевидно да са във върховната власт, за да защитават своите собствени "върховни" интереси.
Няма как да оставим без внимание и Патриотичния фронт, без който правителството на Борисов нямаше да е възможно. Там също има  титани от ранга на Лукарски, какъвто например е един Касабов. Неотдавна в свое телевизионно предаване този тип си позволи да заяви, че Маркс и Енгелс били... хомосексуалисти (?!) Питам се, каква ли още мръсотия би могъл да извади този примитивен антикомунист.
Никога не съм споделял разбирането, че не сме народ, а мърша, както някога в гнева си писа П.Р. Славейков. Народът ни не е мърша. Но погледнете по-голямата част от елита, събран днес в Народното събрание, и няма как да не се съгласите, че Славейков в някаква степен наистина е имал право.
И не искам повече да ми казвате, че Бог бил българин. Той е по-скоро българомразец, щом можа да ни изпрати за втори път правителството на проверен клетвопрестъпник.

Връщат малките в училище, ако се тестват на входа

автор:Дума

visibility 280

Медици: Който е против мерките, е против обществото

автор:Дума

visibility 223

България може да поеме нов дълг от 500 млн. лева

автор:Дума

visibility 164

От труден до двойно по-силен зимен сезон очакват в туризма

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 204

Вече такса и за теглене на пенсия от банкомат

автор:Дума

visibility 407

/ брой: 204

Как се тестват учениците в Европа?

автор:Дума

visibility 167

СЗО: Пандемията ще свърши, когато светът пожелае

автор:Дума

visibility 204

САЩ очакват обяснения от турския президент

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 204

България е високорискова страна заради КОВИД-19

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 204

Заложниците

автор:Деси Велева

visibility 346

/ брой: 204

БСП ще е гарант и стълб на стабилност

автор:Деси Велева

visibility 302

/ брой: 204

Откраднатата държава

автор:Владимир Георгиев

visibility 109

/ брой: 204

Партията октопод

автор:Юри Михалков

visibility 74

/ брой: 204

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ