16 Май 2021неделя15:31 ч.

Няколко думи

Празникът свърши!

/ брой: 45

автор:Ева Костова

visibility 741

Жените в България получават с 14 процента по-ниски заплати в сравнение с мъжете. Най-рано през 2104 г. ще се постигне равенство в заплатите, ако темповете в ЕС за изравняване на възнагражденията между половете се запазят. 

Докато правителството у нас се хвали с "чудодейни" мерки срещу пандемията, фактите говорят. Разликите в заплащането между мъже и жени се задълбочават. Ударът върху дамите е по-силен, тъй като те масово са ангажирани в най-засегнатите сектори и заемат най-ниско платените позиции. Жени са близо 80 на сто от заетите в здравеопазването, както и мнозинството от тези, които се грижат за възрастни и деца, което ги праща в редиците на най-застрашените от заразяване. Почистването не става онлайн, но дистанционното обучение на децата изисква жените да са основно вкъщи. И идва проблемът със съчетаването на семейни и професионални ангажименти. Нерядко жените напускат работа, защото не могат да са майки и наемни работнички едновременно. Феминизиране на бедността се нарича.

Допълнителен щрих е разликата в пенсиите - естествено продължение на неравенството в заплатите. Това поставя жените над 65-годишна възраст в по-голям риск от бедност в сравнение с мъжете.

Честит девети март, мили дами! Празникът свърши!

НАП започва проверки на големите данъкоплатци

автор:Дума

visibility 988

Кабинетът освободи шефката на НАП

автор:Дума

visibility 681

България е първа по спад на емигрантските пари

автор:Дума

visibility 523

/ брой: 91

Всеки четвърти e задлъжнял към банки

автор:Дума

visibility 425

/ брой: 91

Уроците на Щастливеца

visibility 634

/ брой: 91

Ново Време

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 91

В чудния свят на маите

visibility 689

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ