24 Октомври 2020събота09:29 ч.

Празник във Файтона

/ брой: 23

автор:Велин Георгиев

visibility 1327

На последната засега изява на легендарния Национален литературен салон "Старинният файтон" в края на студения и снежен януари се състоя камерно тържество. Литературният говорител на Салона Петко Тотев беше представен от моята съдружничка Елена Алекова с просторно слово-портрет. Тя се вгледа в необозримата природа на четиритомника "Единословия български", излезли по повод неговата вече патриаршеска възраст - 85 години, съставени и редактирани от Петрана Колева. Едно мащабно литературно дело, което прави чест на нашата литературна история и критика. Като прибавим към четиритомното престижно издание и излезлия преди това двутомник "Отгласи", картината става още по-привлекателна и респектираща. Аз, в качеството си на основоположник и дългогодишен художествен ръководител на Салона в дома-музей "Димитър Благоев-Дядото", не успях да благодаря на Петко Тотев за неговата преданост на литературния салон и за следата, която той остави в дългата 22-годишна история в културния живот на столицата.
Правя това сега, повтаряйки казаното от мен за него, че ако той нещо не знае, то е това - колко много знае. Което ще рече, че той е стожер в голямото дело на легендарния Файтон. Бъди честит, Петко! Прегръщам те братски.
 

Слънчева събота, температури до 26 градуса

автор:Дума

visibility 56

1589 са новите случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 64

Леглата за ковид пациенти се запълват за минути

автор:Дума

visibility 194

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 201

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 610

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 835

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 402

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ