Правят здравословно уиски от биодинамичен ечемик
/ брой: 126
Първото уиски, което се произвежда от изцяло биодинамичен ечемик, ще бъде пуснато на пазара това лято. Питието се прави в партньорство с трима фермери от Ирландия, които не използват торове, пестициди и хербициди при отглеждането на суровината за популярната течност. Освен липсата на вредни химични препарати, експертите прилагат и специфични техники като засаждане на семена в съответствие с конкретни фази на Луната и използват коне за оран вместо машини. А също така прилагат и малко по-странни на пръв поглед методи, сред които се откроява заравянето на пълнени с тор кравешки рога в почвата.
Според производителя на "Биодинамик: Луна 1.1." това ще направи уискито много по-качествено и с по-добър вкус. Освен това питието ще е и максимално здравословно. Вече са дестилирани първите 500 барела течност от този ечемик.
Биодинамичното земеделие се използва все по-често от винарски изби, но в света на уискито компанията "Уотърфорд" е пионер.