07 Март 2021неделя15:08 ч.

Правят референдум за застрояването в столичен район

/ брой: 12

автор:Дума

visibility 307

Доклад с искане за иницииране на местен референдум за жителите на кварталите "Изток", "Изгрев" и "Дианабад" внесе в Столичния общински съвет кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев. Идеята за такова допитване той представи още в началото на мандата си. То ще включва два въпроса, на които ще се отговаря по отделно. С първия жителите на района ще бъдат питани дали да се спре застрояването на зелените площи като паркове, градини, улично озеленяване и на терените между сградите при комплексно застрояване за срок от 10 години. Вторият въпрос е свързан с въвеждането на зона за платено паркиране.

"Проучихме досегашния положителен и негативен опит за провеждане на допитвания със сходен предмет и съдебната практика, отнасяща се до ограничаване на правото на собственост", заяви кметът. Той предлага референдумът да стане в един ден с редовните парламентарни избори - на 4 април. Д-р Георгиев очаква общинските съветници да одобрят доклада и смята, че противното би било проява на недиалогичност и тесногръдие.

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 1567

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ