17 Юни 2024понеделник23:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Анатолий Станкулов

ПП обсъждат не управление, а план за похищение на държавата

Политическите черноборсаджии демонстрират срамен цинизъм, лъжи и измами и нищо не може да скрие това

/ брой: 101

автор:Александър Симов

visibility 908

Александър Симов


"Чуйте целия запис! В него няма нищо скандално. Така се прави политика. Това е урок по политика".

Такива кризисни призиви заляха общественото пространство след като Радостин Василев ни направи свидетели на една от най-позорните дискусии, които българското общество е чувало в мрачните години на прехода. 

Очевидно идеята на този нелеп пиар е била, че ако хората чуят цялата дискусия, те изведнъж ще се изпълнят с разбиране на ситуацията, ще проумеят стратегическите дълбини на ПП и ще простят всичко. Това е удобен начин да затвориш устата на критиците - нямате право да коментирате, защото не сте изслушали целия запис.

Аз се престраших. Чух цялата дискусия. Близо 5 часа след които човек излиза изнемощял от ужас, морален потрес и политически гняв. Не знам кой е сътворил призива за цялостно прослушване. Този пиар би трябвало да намери по-висока сграда и моментално да скочи от там.

Записът е зловещ. 

Защото обсъждането на ПП не е план за управление. За над 4 часа не се обсъжда нито един реален проблем на страната. Няма нито една дума за високите цени, за замръзналите доходи, за проблемите в здравеопазването, образованието и сигурността. Не се говори за социална политика, за решаване на належащите проблеми, няма нито една дума за развитие на икономиката.

Дискусията на ПП е план за овладяване на държавата.

Ни повече, ни по-малко. 

Заради това там става дума за чистки ("законни или незаконни"), за "наше МВР", за пускането на техни кадри в регулаторните органи,

за това как да "продадат" коалицията 

с Бойко Борисов на електората си и как да защитят лидера на ГЕРБ, ако прокуратурата поиска неговият мандат.

Всичко се върти около това как да се вкоренят във властта като ракови метастази и да не могат да бъдат изчегъртани от там.

Заради това разговорът прилича на план за преврат, а не демократична дискусия какво да се прави. 

Може би точно заради това Кирил Петков излезе в нощта преди записите да станат публично достояние, за да се ожали, че службите са го записали и му готвят компромат. 

Всичко това се оказа брутална лъжа. Една от многото, които тази дискусия ни разкри. 

Има няколко момента, които обаче си струват да бъдат анализирани детайлно. На първо място самопризнанието на Кирил Петков, че ГЕРБ е техен "маркетингов" противник, а не реален враг.

Самоубийствено признание. През него виждаме какви микроорганизми бяха медийно короновани за основна алтернатива на Бойко Борисов.

Време е да преоценим всичките им действия на политическия терен.

Битката с ГЕРБ за тях не е кауза. Тя е маркетинг, пазарен сегмен, който може да бъде експлоатиран. Търсене на свободна ниша. Начин да изсмучат популярност и власт. За да могат да назначават, преразпределят и усвояват с официозната подкрепа на "Посолството" и съгласуване с "посолствата".

Точно заради това ПП нямат никакъв проблем с 

пускането на пералнята за Бойко Борисов 

Изпирането му се обсъжда безстрастно и дори не като необходимото зло, а като начин да се доберат до властта. Това са същите хора, които в течение на три кампании ни уверяваха, че са основната алтернатива на ГЕРБ, че никога няма да полегнат пред Борисов, че ще водят битка докрай с неговия модел. 

Нищо подобно.

При първа възможност, видяхме, те откриха "ценностни прилики" с ГЕРБ и започнаха да ги ухажват за власт, влияние и чистки. 

А какво да кажем за съгласуването на шефове с Посолството. Чухме какви ли не импровизации по тази тема - това било нормално между партньори, това бил официалният начин на взаимодействие, така се правело в партньорската общност.

Тук трябва да осъзнаем какви колониални лакеи стоят пред нас и как мисленето им на икономи е станало официозно. Защото оправданията им са поредна лъжа.

Ако беше истина например, сега Ердоган, който спечели изборите в Турция и е наш партньор в НАТО, би трябвало да съгласува с българското посолство шефовете на спецслужби. Дали французите, германците, англичаните, испанците или който и да е друг съгласува своите началници на служби с българската дипломатическа мисия?

Пред очите си имаме престъпен план за аутсорсинг на управлението на страната. Ние и досега имаме подозрения за дългите ръце в държавното управление, но за първи път виждаме политическа сила, която превръща това в основна точка в своята програма. 

Сега вече разбираме, че голямата битка на ПП никога не е била срещу ГЕРБ, а е била за подчиняването на ГЕРБ. Да могат да ги използват в парламента. Борисов им трябва послушен и страхлив, за да стане сделката - те го пазят, а той ги подкрепя.

Втори изключително важен момент.

Кирил Петков разказва как като служебни министри с Асен Василев седели в парламента и гледали към залата. 

И какво вижда погледът им? Демократична България (техните хора) и само това били депутатите. 

Всички останали са наречени "руски орки"

 

И дуото почнало да мисли как точно да се яви в политиката. Отдясно, казали си те, най-много да добавим още 10 места към ДБ.

И тогава...Но тук ще дам думата на Кирил Петков, защото ми е трудно да преразкажа този поток на мисълта:

"Опитахме се да заходим отляво, разпознавайки това, че цялата машина на Радев е работила за нас. Всъщност почувствахме се някакви гении, а то цялата машина е работила за нас. Която никога повече не работи за нас".

Захождането отляво за тях също е маркетингов трик. Нищо повече. Лов на избиратели в джунглата. Вероятно е нормално за хора, чийто речник е изпълнен с думи като "левъридж", "уин-уин", "байнъри" и какво ли още не.

Това за десните хора със социалната чувствителност всъщност е било само рекламен лозунг, красива опаковка, за да може ала-балата да успее.

Припомнете си сега как цялата кампания за изборите на 2 октомври ПП пиратстваше леви избиратели с идеята, че те са реализаторите на социална политика.

В записа има къде-къде по-скандални неща, но това е разтърсващо. Защото е най-голямото предупреждение за това какви черноборсаджии се опитват да пиратстват в лявото пространство, без изобщо наистина да им пука за хората. 

Президентството обаче също дължи отговор след този запис. 

Какво означава "ала-бала през президента"

Признанието за машината, която е работила за тях също е ключово. Всеки социалист по време на кампанията през ноември 2021 година няма как да не е усетил това. Щабовете на Румен Радев бяха щабове на "Продължаваме промяната". Тогава това бяха нашите момчета, които ще променят България. В резултат на всичко това ПП станаха първа политическа сила. 

Румен Радев няма как да заобиколи това признание. То идва директно от Кирил Петков. Както и откровенията, че президентът гласи свой политически проект и вече тече голямото купуване на кметове. За пореден път някой се опитва да пусне вирус в политическата система на България, за да може тя да бъде похитена, разграбена и омаломощена.

В интерес на истината - има хора сред ПП, които си дават сметка колко самоубийствена е тази стратегия за тяхната партия. Те обаче изобщо не си дават сметка какви хора е приютило тяхното ръководство.

Те разсъждават като шефове на корпорация, която пуска на пазара опасен продукт, който може да убива хора и търсят начини да го опаковат примамливо. 

Кирил Петков и Асен Василев са политически брокери, които търсят бърза власт и скоростни печалби. Те пет пари не дават какво ще стане след две години или с тяхната партия. Властта е тук и сега, а цената за нея е коалиция с Бойко Борисов. Те нямат никакъв проблем с цената. Тормози ги само как да представят на публиката тази нечистоплътна сделка. Нищо друго.

Парализиращата безпринципност 

на ПП ги постави в толкова нелепа ситуация, че даже ГЕРБ заговориха за прозрачност, морал и спасение на държавата.

Това трябва да е много ясен знак в каква кал са потънали и колко разтърсващи са нещата, които говорят безсрамно и цинично насаме. 

И само за протокола - ДБ съвсем не са приемливата алтернатива на ПП, както се опитват да го представят някои десни среди. ДБ също искат властта тук и сега, без да се съобразяват, за пореден път, с предизборните си обещания. И това, че цената за вечеря с Бойко Борисов става солена съвсем не ги притеснява.

Просто имаме хора, които искат да излязат от проблемите си като се впият във властта и я употребят в собствена изгода. 

Този поглед в политическата кухня на ПП (Поредните предатели) би трябвало да е отрезвяващ. Пътят към промяната няма как да минава през политическите корпоративни черноборсаджии, които не дават пет пари за собствения си народ. Крайно време е на избори да си правим тази сметка. Политическото инженерство омаломощи България и занули всички крехки надежди за реална промяна.

Време е да изхвърлим този боклук на бунището. 

 

Над 115 млн. лв. загуби заради тръбите на парното в София

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 112

Лошо време и изгубен багаж - проблем № 1 за туристите

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 112

Шести блок пак спря за авариен ремонт

автор:Дума

visibility 378

/ брой: 112

EИБ ще ни консултира за новите ПАВЕЦ

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 112

Путин не изключи преговори с Киев

автор:Дума

visibility 386

/ брой: 112

250 000 срещу крайната десница във Франция

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 112

Консерваторите се сриват на Острова

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 112

Накратко

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 112

Добро начало

автор:Александър Симов

visibility 421

/ брой: 112

Триумфът на етническата партия: защо и как се случи?

автор:Велизар Енчев

visibility 606

/ брой: 112

Преврат в БСП няма

visibility 333

/ брой: 112

Датата - 17.06.2024 г.

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 112

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ