16 Януари 2022неделя12:22 ч.

ново:

Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович

Посланик Съливан: САЩ и Русия започнаха диалог за устойчиво развитие на бизнес ниво

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 5

Започнаха дискусиите за устойчиво развитие и технологиите между Русия и САЩ, включително на ниво предприемачи. Това обяви американският посланик в Русия Джон Съливан на 21-та годишна бизнес и инвестиционна конференция на Американската търговска камара (AmCham) в Русия.

"Вече започнахме такъв диалог. По време на посещението на бившия държавен секретар Джон Кери (сега той спецпратеник на САЩ по климата] поканихме бизнес лидерите да се срещнат с него в Спасо Хаус (резиденцията на посланика в Москва). "Това е само началото на онова, което се надявам, ще стане платформа за обсъждане на устойчивото развитие и технологиите и на всички тези въпроси, които се обсъждат тази седмица в ООН и ще бъдат в дневния ред на 26-та конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата“, изтъкна Съливан.

Според него ще има възможност „да се изгради по-смислена част от бизнес диалога“, а самият диалог, може би дори „трябва да бъде фокусиран върху тези въпроси“. „Трябва да обсъдим това с нашите колеги във Вашингтон и с моите приятели в руското правителство“, добави дипломатът.

Съливан заяви, че „очаква с нетърпение“ обявяването на руската стратегия за намаляване на емисиите на парникови газове. "Тя все още се подготвя, но очакваме скоро да бъде готова", каза той.

Кери посети тридневно Русия през юли. Той се срещна с руския външен министър Сергей Лавров, проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, а също така проведе среща със съветника на руския президент по изменението на климата Руслан Еделгериев, след която бе публикувано съвместно изявление. 

 

 

 

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 471

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 556

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ