24 Януари 2020петък05:29 ч.

Снимка Емилия Костадинова

Посланик Макаров: България не е заплаха за Русия

автор:Дума

visibility 614

От България не идва заплаха за Русия, споделяме една азбука – кирилицата, която вие сте ни донесли в Русия. Това е мнението на руския посланик Анатолий Макаров, който участва в конференцията „Примаковски четения“ в чест на акад. Евгений Примаков, на която се обсъждаха актуални геополитически въпроси.
Не виждаме заплаха за националните интереси на Русия, която да идва от Балканите, подчерта посланик Макаров и добави, че в Москва наблюдават процесите в региона на Югоизточна Европа, предаде БГНЕС. Дипломатът изрази тревогата си от разширяването на НАТО и предстоящото включване на Северна Македония в него.
Разширяването на Северноатлантическия алианс, който си поставя за цел противопоставянето с Русия, не може да не ни тревожи. Но като цяло бих казал, че не виждам никаква заплаха за Русия от страна на България, подчерта руският посланик.
Макаров добави, че в Русия все още гледат на България като „държава на духа“, както я беше определил големият руски учен акад. Дмитрий Лихачов. „Като държава на духа – да. Като държава, държаща на думата си – надявам се, че всички споразумения, които има между нашите две страни ще бъдат реализирани“, продължи посланикът. Той припомни, че сред нещата, които ни свързват е общата азбука.
Москва отделя сериозно внимание на своите балкански партньори, уточни Макаров. Посланик съм вече от три години и правя всичко, за да могат нашите взаимоотношение да получат ново развитие. Знам, че и останалите руски посланици, които са акредитирани в другите балкански страни, правят същото, категоричен бе дипломатът.

Каша във властта заради хазарта

автор:Ростислава Иванова

visibility 104

/ брой: 16

Кабинетът прие плана за Перник, чака се решение от СОС

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 16

България остава начело в ЕС по корупция

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 16

Имотите в София са поскъпнали със 7,13% през 2019 г.

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 16

С дронове щели да контролират чумата по свинете

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 16

Китай затвори 5 опасни града

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 16

Кратки новини

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 16

Асен Личев: Перник има вода за 55 дни

автор:Ростислава Иванова

visibility 90

/ брой: 16

Да крадат, важното е да Му служат

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 16

ГЕРБ превърнаха страната ни във воняща клоака

visibility 163

/ брой: 16

Прозъбени баири

visibility 70

/ брой: 16

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ