01 Ноември 2020неделя03:50 ч.

Поне 8 години партиен стаж трябват за председател на БСП

/ брой: 23

автор:Дума

visibility 780

Право да бъде избран за председател на БСП има всеки български гражданин, член на партията, който към 21 март тази година има не по-малко от 8 г. партиен стаж, от които не по-малко от 4 години като член на национален орган на БСП. Той или тя трябва да притежава висока професионална и политическа компетентност, ръководен и организационен опит, партийна и обществена приемливост. Това гласи решението на Централната комисия по провеждане на пряк вътрешнопартиен избор за председател на БСП, която преди седмица потвърди волята на Националния съвет на БСП. От "Позитано" 20 уточняват, че комисията заседава редовно всяка седмица от началото на годината. Както ДУМА вече писа, на първото си заседание членовете й приеха хронограма за прекия избор на председател, който ще се проведе на 26 април.

Предложенията за председател могат да се правят от основните партийни организации до общинските и районните съвети на БСП до 10 февруари. До 21 март комисията ще се произнесе кои от номинираните кандидати отговарят на изискванията на чл. 15, ал. 5 от Устава на партията и са подписали декларация по образец. Окончателният списък на желаещите да оглавят левицата ше бъде публикуван на сайта на БСП.

Гърция затваря всичко, без магазини и училища

автор:Дума

visibility 201

Брутално нападение над църква във Виена

автор:Дума

visibility 347

Белгия затваря магазините, хората ще работят от вкъщи

автор:Дума

visibility 197

Над 800 са ранените при труса в Турция

автор:Дума

visibility 196

Датата

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ