08 Април 2020сряда12:29 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Полицаите искат 50% по-високи заплати

Никога МВР не е оставяно на такъв произвол, какъвто е сега, твърди Галентин Грозев

/ брой: 300

автор:Дума

visibility 141

"Искаме увеличение на заплатите с 50 на сто. Разбираме, че държавата е в криза, но е интересно как няма пари, а все се намират. Затова твърдим, че МВР не харчи рационално. Тези, които рискуват най-много, трябва и да получават най-много - важно е да се решат проблемите за безопасността на полицаите". Това казва в интервю за БТА председателят на синдикалната федерация на служителите в МВР Галентин Грозев. Според него уравниловката облагодетелства висшестоящите във ведомството. В ръководството има прекалено много хора и съкращението трябва да започне оттам, а след това да се тръгне по областните дирекции, смята синдикатът.
Системата не може да е мастодонт, който да си шляпа и да хвърля кал наляво и надясно, коментира Грозев. По думите му четирите протеста на полицейския синдикат са стрували под 20 хил. лв. Парите били от членския внос, който СФСМВР събира. Мога да кажа, че ние управляваме портфейла на организацията си по-добре, отколкото МВР своя, каза той. От парите, които събираме от членски внос, помагаме за адвокатска защита на колеги, при здравословни проблеми, похвали се Галентин Грозев.
Качеството на диалога с ръководството на МВР не е добро, категоричен е синдикалистът. Исканията, които трябва да бъдат обезпечени с пари от бюджета, не се приемат и това вероятно е държавна политика, смята Грозев. "Става въпрос все пак за рейтинги и имиджи, но виждаме и реални действия, които показват, че ръководството се е стреснало и се плаши от постоянни полицейски протести в МВР. Не е изгодно вероятно на правителството полицейските служители да протестират. Имаше доста силен стрес и страх. Факт е, че никой от ръководството не излезе на публичен диспут с нас", припомни Грозев.
На въпрос откъде трябва да започне "изчистването на къщичката", за което говори министърът, синдикалистът заявява: "Рибата се вмирисва откъм главата, а все се чисти откъм опашката".
"Обществото не вярва в ползата от полицията. И държавата не вярва в ползата, която има от полицията. И самите служители, в голямата част, не вярват в ползите от тази система", констатира Грозев. Трябва да се разбере, че МВР не е репресивна структура, заключава синдикалният лидер. Според Галентин Грозев "сега са най-лошите дни. Никога МВР не е оставяно на такъв произвол, какъвто е сега".

Борисов нареди смяна на ръководството на ББР

автор:Дума

visibility 275

16 нови случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 131

Президентът: Сити решават, а много българи са гладни

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 67

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 183

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ