06 Август 2020четвъртък13:14 ч.

Политика за пудели

/ брой: 202

автор:Евгени Гаврилов

visibility 881

България ще възвърне мястото си на газоразпределителен център, като изгради две газови магистрали. С тях ще има възможност да си купува най-евтиния газ, обяви премиерът Борисов при официалното откриване на първия участък от новото газово трасе, което се явява продължение на "Турски поток" и наричано от него "Балкански поток". За втора газова магистрала премиерът определя интерконектора с Гърция, чиято първа копка беше също направена скоро. Пристигането Му за събитието бе по традиция излъчвано във фейсбук."Гледам и не вервам какво се случва... Немски фирми, американски компресори, руски газ", анализира Той. Либерализация и диверсификация, дето се вика. А това са идеологическите мантри, по думите на Румен Овчаров, от които родната енергетика, включваща и доставката на природен газ, трябва да се освободи, за да оцелее. Да не говорим, че под диверсификация и либерализация сега се разбира единствено ограничаването на достъпа на руски природен газ до европейския пазар, включително и българския. За сметка, разбира се, на американския втечнен газ, за който ще се използва връзката ни с Гърция. Заради мантрите България похарчи и 50 млн. лв за изграждането на газова връзка с Румъния по дъното на р. Дунав. Три пъти заравяха тръбите и три пъти течението ги разравяше и унищожаваше. Сега тръбите са сухи, защото няма откъде да дойде газ.

През 1996 г. премиерите на Русия и България Виктор Черномирдин и Жан Виденов подписаха меморандум, според който до 2000 г. през България за Турция трябваше да се транзитират 28 млрд. куб. м газ. Но дойде Иван Костов и започна война с руския империализъм и Русия вместо да увеличи транзита през България, си направи "Син поток" с таксите, които трябваше да прибира нашата страна. Сега пак говорим за транзит, само дето неговата посока се обърна и природният газ ще тече от Турция за България. Просто такъв е резултатът от газовата ни политика, предназначена за пудели. 

БТПП: Икономическата криза се задълбочава

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 149

Експерт: Внасяме огромни количества палмово масло

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 149

Близо 50% от парите за безлихвените заеми са договорени

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 149

Четири пъти повече сигнали за пилешко със салмонела

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 149

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 149

Сърбия си пази небето с китайски ракети

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 149

ЕК е против затварянето на вътрешните граници

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 149

Китай е против ескалация на отношенията със САЩ

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 149

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 473

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 149

Как да излекуваме политическата система

visibility 352

/ брой: 149

Датата

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ