08 Декември 2021сряда02:32 ч.

Показно

/ брой: 226

автор:Деси Велева

visibility 104

Като не може да направи столичани щастливи и доволни от вида и управлението на града, Столичната община реши да внесе светлина в живота им съвсем директно - с хиляди лампи. Те ще светнат около НДК преди Коледните празници, за да осветят душите на софиянци... на една доста висока цена. 140 000 лева, предназначени първоначално за Новогодишния концерт, ще се пренасочат за лампички и снежинки, с които управляващите в общината ще се опитат да внушат на хората, че всичко в града им блести. Стотиците километри кабели, които ще опашат дървета, пилони и стълбове, трябва да прикрият мръсотията, праха, сивотата, които следват всички през цялата останала част от годината. С блясъка си светлинните инсталации ще целят да заслепят всички виждащи, че по улиците има дупки, тротоарите пропадат, паметници на културата се рушат, а въздухът често не става за дишане. 

И понеже от ГЕРБ много са се загрижили за душите на хората и депресиите по време на пандемията, можеха да намерят по-полезен и индиректен начин да ги ощастливят. 140 000 лева над предвидения бюджет за мигащи светлинки не е най-адекватният, а само най-простият начин да "ощастливиш" софиянци. Със сигурност има много нуждаещи се сфери, които ще са доволни да получат нещичко, за да им просветне. 

Управляващите в общината обаче следват философията на живот на благородниците в средните векове, които вместо да се къпят, се заливали с парфюми. Та и в София така - вместо да се инвестира ефективно за по-красив и поддържан град, той се осветява празнично и извънредно с хиляди левове, за да се прикрият дефектите. Какво остава замаскирано зад коледното настроение всеки добре знае. И ще го види още по-добре през останалите месеци на година, когато няма да се харчат показно паднали от небето средства. 

 

Партиите оптимисти за съставянето на кабинет

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 236

Медици от УМБАЛ "Лозенец" излязоха на протест

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 236

Застрояват с десетки блокове зелен клин на София

автор:Деси Велева

visibility 177

/ брой: 236

МРРБ обвини КЕВР за фалит на ВиК сектора

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 236

Готвят нови изисквания за имотите

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 236

Икономиката забави ръста до 4,6%

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 236

Жилищата в София поскъпнаха с 63%

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 236

Минск възразява срещу опитите за натиск

автор:Георги Христов

visibility 201

/ брой: 236

Китай с контрамерки за бойкота на САЩ

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 236

Откриха следи от кокаин в британския парламент

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 236

Социални протести в Австралия

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 236

Полза нулева

автор:Евгени Гаврилов

visibility 176

/ брой: 236

Безумие: 39 ВУЗ за икономика у нас

автор:Велиана Христова

visibility 364

/ брой: 236

София не старее, но и не блести

автор:Деси Велева

visibility 114

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ